Kopaonik – (pre)lepo lice Srbije!

Na samo 277 km udaljenosti od Beograda nalazi se jedna od naših najlepših planina, Kopaonik. Poznata po svom skijaškom centru, ova planina je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji i to ne bez razloga. Zbog prelepih zima mnogi ovu planinu nazivaju i Srebrna planina, a zbog čak 200 sunčanih dana godišnje Kopaonik ima još jedno ime, Sunčana planina.

Najviši vrh Kopaonika je visok čak 2.017 m i nosi ime po našem poznatom prirodnjaku, Josifu Pančiću. A sigurno niste znali da na nadmorskoj visini od 1.500 m ovu planinu krasi i najviši vodopad u Srbiji.

Kopaonik je nešto više

Ali Kopaonik nisu samo brojke i statistike, Kopaonik je mnogo više od toga. Ova planina je sinonim za pejzaže koji oduzimaju dah i nesvakidašnju floru i faunu. Savršena je kako za stare tako i za mlade, za one željne aktivnog odmora i za one koji samo žele da uživaju u miru i tišini.

Ako volite aktivan odmor i uživate u zimovanjima, nema potrebe da idete u daleke zemlje da biste se oprobali u raznim aktivnostima na snegu, jer sve to i mnogo više imate na Kopaoniku. Znate kako kažu: Pre nego što upoznate ostatak sveta, trebalo bi prvo da upoznate svoju zemlju, prirodnu lepotu i blaga koja ona krije.

Najbolji ski centar u Srbiji je upravo na ovoj planini, pa čak i ako nikad niste stali na skije ili probali da vozite snoubord, možda je baš sada pravo vreme da probate nešto novo. Jer kada ste poslednji put radili nešto po prvi put u životu? Pored skijanja i snoubordinga možete se oprobati i u mnogim drugim aktivnostima na snegu, ili samo uživati u očaravajućem belom pokrivaču, planinariti i istraživati prirodne lepote ove planine.

I ne samo za uživanje na snegu…

Kada ste zadnji put imali vremena da pročitate nešto? Ne mislimo na novine, žutu štampu ili portale koje čitate preko svojih mobilnih telefona. Mislimo na prave knjige, one koje su napravljene od papira i imaju korice, sećate ih se sigurno. Za dobru knjigu je potrebno vreme i mir i tišina, a to je ono što Vam Kopaonik nudi. Mir i tišinu da odmarate i da se posvetite stvarima koje su stvarno bitne. A najbitniji ste upravo Vi. Izdvojiti vreme samo za sebe je nešto najdragocenije što možete sebi da priuštite i ne može da se poredi ni sa jednom materijalnom stvari, niti može da se stavi cena na to.

Do Kopaonika se vrlo lako i brzo stiže, pa je idealan i kao vikend destinacija, kada želite samo na kratko da pobegnete od gradske buke i stresa. Ako Vam je potreban odmor i detoksikacija od svega, ovo je pravo mesto za Vas. Kombinacija sunca, snega i čistog vazduha leči sve, od stresa do lošeg raspoloženja sa kojim se svi susrećemo u zimskom periodu. Posle samo par dana ćete se osećati preporođeno i spremno za nove pobede.

Kopaonik je zaista blizu!

Iskoristite priliku koju Vam nudi Vaša zemlja i izdvojite vreme ove zime da uživate u neverovatnom prirodnom bogatstvu, koje će Vam nahraniti i dušu i telo.

Call Now Button