PITANJA I ODGOVORI

Da li postoji red voženje i gde se može pogledati?
Za destinacije na kojima saobraćamo svakodnevno, NE postoji red vožnje. Ovakav način prevoza daje putnicima i određenu sigurnost – vozilo ne kreće bez putnika. Ovo je kolektivni vid prevoza i potreban je određeni stepen tolerancije. Praktično, nemamo red vožnje, ali imamo veliku učestalost polazaka.
Po kom principu se putnici razvoze kada stignu na određenu destinaciju?
Pri razvozu na destinacijama kao sto su Budimpešta, Temišvar i Niš prvo razvozimo putnike koji imaju avio kartu, a onda putnike za voz autobus ili do adrese.
Kada obaveštavate putnike o vremenu polaska?
Putnike, svih 365 dana u godini obaveštavamo o vremenu polaska tj. kada vozilo kreće iz ulice Kneza Miloša i to dan PRE puta – mislimo na dan kada imaju obaveze, avion, voz, sastanak…
Kako obaveštavate putnike u inostranstvu o vremenu polaska?
Putnike koji su u inostranstvu obaveštavamo i putem sms ili vibera i whatsapp-a. U Budimpešti imamo i predstavnika na aerodromu koji ima pravu sliku polazaka na dan puta.
Da li postoji ograničenje u količini prtljaga?
Ograničenje u količini prtljaga ne postoji. Sedišta za decu i bustere moguće je besplatno rezervisati u Gea Tours-u ukoliko se na vreme najavi.
Da li se mora uplatiti rezervacija pre polaska i u kom roku?
Rezervacija mesta za kombi prevoz, najam vozila, za renta car, za avio karte je BESPLATNA. Bilo koja rezervacija za bilo koji vid drumskog prevoza – naših vozila plaća se na žiro račun Gea Tours-a do polaska na put ili na dan puta u vozilu. Za avio karte uslove određuju avio kompanije.
Da li postoji Wi-Fi u vašim kombijima i minibusevima?
Wi-fi u našim vozilima za sada ne postoji. Širimo druženje 🙂
Da li se mogu prevoziti i kućni ljubimci?
Na određenim destinacijama vozimo kuce i mace – po dogovoru. Najam vozila sa vozačem omogućava da uvek vozimo životinje uz adekvatne papire vlasnika.
Šta znači vožnja "sa adrese na adresu"
Putnike vozimo „sa adrese na adresu“ ukoliko ta adresa nije pešačka zona ili ako zbog bilo kojih razloga – „više sile“ do te adresa je nemoguće prići (vremenski uslovi, havarije po drumu, radovi, nemogućnost zaustavljanja, policijska zabrana zbog smetova, nesreća,… ) tada putniku stajemo na prvo moguće mesto, što bliže adresi putnika, bez ikakve druge odgovornosti za dešavanje na drumu u smislu „više sile“.
Da li postoje neka ograničenja po pitanju prenosa cigareta u zemlje EU?

Dozvoljeno je do 2 paklice cigareta poneti u evropske zemlje. U suprotnom, kazne se kreću od 100 EUR pa naviše uz dugu proceduru zadržavanja na granici… što remeti i ugrožava ostale putnike u vremenu stizanja na avion, voz, autobus, sastanak.

Za bilo koje prekoračenje ovog pravila, Gea Tours ne snosni nikakvu odgovornost. Ukoliko postoji naš, naredni prevoz u kome ima slobodnog mesta, možemo po istoj ceni – koja je već plaćena u prvom vozilu, da prevezemo putnika do odredišta. Ukoliko imamo uslova. A nismo u obavezi. Takođe, novac ne refundiramo kod ovakvih slučajeva jer je mesto krenulo kao zauzeto do granice.

Da li se moraju u vozilu vezivati pojasevi?
U svakom vozilu obavezno je vezivanje pojasom – svih putnika. U suprotnom, kazne se kreću od 5.000 do 10.000 dinara, po putniku. Računajući i decu. Gea Tours nije odgovoran ukoliko putnik ne uradi ovu radnju.
Call Now Button