Beograd Tara
beli kombi

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – TARA

lokacija

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – TARA – BEOGRAD

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz BEOGRADA sa bilo koje adrese
Sa bilo koje adrese na TARI

TARA

Svojim prirodnim lepotama može parirati trenutno mnogo popularnijim planinskim destinacijama, a opet nam se čini da nije dovoljno cenjena po svom bogatstvu, raznovrsnosti i brojnim turističkim vrednostima. Zato sada koristimo priliku da predstavimo prednosti divne Tare i zašto upravo ona treba da se nađe na vašoj mapi putovanja u bilo kom periodu godine.

Ekološki očuvana prirodna sredina, planinski reljef sa umerenom nadmorskom visinom od 800-1500 metara, pogodni tereni za zimske sportove, bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet, blagotvorna klima, Drina sa prelepim veštačkim jezerima Zaovine i Perućac, daju ovoj planini veliku turističku vrednost što je čini ozbiljno konkurentnom u odnosu na komšijski Zlatibor, ali i druge planine.

Idealna je za odmor i rekreaciju u svim sezonama i godišnjim dobima. Nalazi se na krajnjem zapadu Srbije, uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom, a na zapadnom delu je omeđena kanjonom Drine koji tu pravi veliku krivinu oko Tare.

Tara je planina sa iznimno očuvanom prirodom, biljnim i životinjskim svetom zahvaljujući čemu je 1981, godine proglašena za Nacionalni park i upravo tako su se stekli uslovi za još bolje očuvanje prirode i prirodnih lepota. Tako je Tara izbegla problem prevelike izgrađenosti i drugih sličnih problema sa kojima se suočavaju druge planine.

Turistička ponuda Tare

Sama planina Tara i njena očuvana priroda su potpuno samostalan motiv koji je u stanju da kreira bogatu turističku ponudu. Međutim, budući da ima čitav niz prirodnih i drugih atrakcijama, kao i mnoge turističke centre na obroncima ili u neposrednoj blizini od kojih smo već pomenuli Nacionalni park i Kanjon Drine, Tara u potpunosti opravdava epitet jedne od najlepših planina regiona.

Gore pomenuto jezero Zaovine, mnoge ostavlja bez daha. Jedna od specifičnosti ovog jezera je da iz ptičije perspektive liči na zmaja u letu. Šume oko njega su guste i stvaraju izgled neponovljive prirode, ali njegov glavni adut je gotovo besprekorno čista voda u kojoj se uzgaja trideset sedam vrsta riba, s akcentom na pastrmke.

Tu je i Perućac, turističko naselje na desnoj obali reke Drine i udaljeno od Bajine Bašta 13 kilometara, a najpoznatije je po fantastičnom veštačkom jezeru na koje ljudi dolaze i uživaju posebno tokom sezone kupanja u julu i avgustu. Interesantno je da u ovom naselju teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je 365 metara, pa mnogi kažu da je reka Vrelo, bistra kao oko, a duga godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće i poznatije reke u svetu, a to su veliki, moćni izvor iz kojeg izbija voda, ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali i dva mosta.

Naravno, ko je raspoložen za malo više adrenalina, preporučujemo da poseti i tradicionalnu Drinsku regatu tokom letnjih meseci i iskusi čari spusta niz ovu moćnu i čuvenu reku.

Beograd – Tara sa Gea Tours-om

Gea Tours organizuje vanlinijski kombi prevoz na relaciji: Beograd – Tara, po principu “od vrata do željene adrese”. Praktično, vozilo dolazi do vaše adrese u Beogradu i odvozi vas do bilo koje adrese na Tari. Možete nas kontaktirati 24 sata dnevno, a sve kontakt podatke možete naći na stranici KONTAKT.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button