Novi Sad - Temišvar
beli kombi

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

NOVI SAD – TEMIŠVAR

Lokacija

IZ NOVOG SADA

sa parkinga “McDonalds-a”

Radno vreme

DESTINACIJA DOSTUPNA

na upit

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

NOVI SAD – TEMIŠVAR – NOVI SAD

Destinacija dostupna na upit

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz NOVOG SADA sa parkinga “McDonalds-a” kod “Stare lokomotive“
Sa bilo koje adrese iz TEMIŠVARA

SVAKOG DANA – NON-STOP

Temišvar

TEMIŠVAR

Da li ste znali da po veoma pristupačnoj ceni možete sebi i svojim bližnjima da priredite jedan divan jednodnevni ili vikend izlet u jednu od susednih zemalja?

Temišvar, u komšijskoj Rumuniji, je najveći grad u Banatu i poznat je kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadnog dela ove zemlje. A ovaj grad je takođe i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji.

U poslednjih dvadeset godina ovaj grad je bukvalno procvetao i posto je jedno lepo, interesatno i značajno turističko mesto. Tome u prilog govori i činjenica da će Temišvar 2021. godine biti Evropska prestonica kulture.

Temišvar je i prvi grad u Evropi koji je dobio električnu uličnu rasvetu i to 1884. godine.

Temišvar zovu i „Mali Beč“ zbog specifične arhitekture

Centralni deo Temišvara zaista podseća na stari Beč, sa svojom velelepnom i znamenitom arhitekturom. Svaka zgrada i zdanje imaju priču za sebe, kao i izuzetnu posebnost kojom zrače.

Temišvar se nalazi na svega par sati udaljenosti od Beograda, kao i od Novog Sada. Pogodan je za posetu u bilo koje doba godine, a svako godišnje doba u Temišvaru ima posebnu čar. U vreme Božičnih i Uskršnjih praznika, centar grada je uvek lepo dekorisan, a svake godine su tu i Božićni i Uskršnji vašari, gde možete kupiti interesantne suvenire, ali i jesti tradicionalne rumunske specijalitete. Idealan je za šetnju, ali i uživanje u izuzetnoj hrani koja je veoma pristupačna.

Kada se nađete u ovom gradu morate obići tri poznata temišvarska trga: Trg ujedinjenja, Trg pobede i Trg slobode, a sva tri trga se nalaze u centru.

Na ovim trgovima se nalaze brojne znamenite građevine, crkve, zadužbine i legati koji datiraju još iz 18. i 19. veka, vredni svačije pažnje.

Na Trgu Ujedinjenja se nalazi glavna rimokatolička katedrala, Srpska saborna crkva i razne interesante zgrade i palate (Palata Barok, Palata Bruk).

Trg pobede je dosta veći, a na jednom njegovom kraju se nalazi rumunska Saborna crkva, interesantnog izgleda, a na drugom kraju se nalazi Gradska opera, sagrađena 1872. godine, koja ima repertoar na čak tri jezika, na rumunskom, nemačkom i mađarskom. Ovde se nalazi i zgrada Banatskog muzeja, kao i mnoge gradske palate. U sredini trga se nalazi spomenik, poklon grada Rima iz 1926. godine, Vučica koja doji Romula i Rema.

Na Trgu slobode se nalazi stara Gradska kuća i statua Bogorodice.

Ovaj grad krase predivne uličice, u kojima možete naći simpatične kafee i restorane, idealne za predah od šetanja, uz topao ili osvežavajući napitak.

Vredan posete je svakako i vanvremenski Park ruža, koji se nalazi u blizini rumunske Saborne crkve.

Šoping u Temišvaru

Temišvar je vrlo popularan kod srpskih turista zbog jednog od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope, Iulius Mall-u. Nalazi se na svega 15 minuta hoda od centra grada, a ponuda u njemu je fenomenalna. Sezonska sniženja su odlična, a cene su mnogo pristupačnije nego kod nas. Svako može naći nešto za sebe, pa tako ukoliko ste već bili u Temišvaru, ali niste posetili ovaj tržni centar, definitivno se isplati doći ovde samo zbog šopinga.

Budući da je ravničarski grad, ne dozvolite da vas uplaši malo vetra jer će ugođaj svakako biti potpun, bez obzira na vremenske prilike. Zato odmah rezervišite prvi naredni slobodan vikend i častite se boravkom u gradu koji će vam napuniti baterije do narednog putovanja.

Novi Sad – Temišvar: kako do “Malog Beča”

Gea Tours vrši vanlinijski kombi prevoz na relaciji: Novi Sad – Temišvar i Temišvar – Novi Sad, sa svakodnevnim polascima. Brzo i udobno, po principu “od vrata do željene adrese”. Dovoljno je da nas kontaktirate i rezervišete sedište.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button