Drvengrad Beograd - Mokra Gora - kombi prevoz

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – DRVENGRAD (MOKRA GORA)

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – DRVENGRAD (MOKRA GORA) – BEOGRAD

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz BEOGRADA sa bilo koje adrese
Sa bilo koje adrese na MOKROJ GORI

Drvene zgrade u Drvengradu

DRVENGRAD (Mokra Gora)

Između dve vrlo posebne srpske planine Zlatibora i Tare, nastalo je čuveno mesto koje je reditelj Emir Kusturica izgradio za potrebe snimanja filma “Život je čudo”. Svojstveno etno selo, u svetu poznato i kao Kustendorf, nalazi se na brdu Mećavnik i pripada opštini Užice.

U Drvengradu se nalazi oko trideset zgrada različitih sadržaja, dok samo selo ima oblik pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom.

Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi. U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske.

Kuće su pretežno pravljene u tradicionalnom zlatiborskom stilu, zatim i biblioteka, dućani, čajdžinice, bioskopska sala i mnogo toga drugog. Ova kulturna, umetnička i tradicionalna celina, raskošno i maštovito bogata elementima, obeležjima i turističkim sadržajima Zapadne Srbije, potpuno je jedinstvena u svojim autentičnim detaljima. Tradicionalno i luksuzno opremljene drvene kolibe planinskog stila uz brojne restorane, poslastičarnice, kongresne prostore, bazen, sportske hale, sportskih terena i ski staze formirali su Drvengrad koji sa sa obližnjom Šarganskom prugom uskog koloseka, u prirodno potpuno očuvanom ambijentu, predstavljaju jednu od najznačajnijih turističkih znamenitosti Srbije. Avantura starim parnim vozom “Ćira” će vas odvesti kroz stenovite tesnace i visoke useke između Šargana i Mokre Gore, trasom na kojoj pruga pravi neobičnu putanju u vidu broja osam, i time ćete sa sigurnošću upotpuniti svoj boravak u ovom gotovo nestvarnom malom, ali vrlo bogatom mestu.

Imena ulica Drvengrada

Interesantno je još i da ulice ovde nose imena poznatih ličnosti iz sveta kulture i nauke. Glavna ulica nosi naziv srpskog nobelovca Ive Andrića, a postoje i ulice kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, argentinskog fudbalera Dijega Maradone, srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje, kao i svetski poznatih režisera Federika Felinija i Ingmara Bergmana. dok jedna ulica nosi i ime jednog od najboljih tenisera na svetu, Novaka Đokovića.

Mnoge poznate ličnosti iz sveta umetnosti i filma poput ruskog reditelja Nikite Mihalkova, italijanske lepotice Monike Beluči i vrhunskog američkog glumca Džonija Depa posetili su Drvengrad, tako da ne vidimo razlog zašto i vi ne biste iskoristili priliku da boravite u njemu i otkrijete toliko lepote koja vam se nalazi tako blizu.

Beograd – Drvengrad sa Gea Tours-om

Gea Tours organizuje vanlinijski kombi prevoz na relaciji Beograd – Drvengrad po principu „od vrata do željene adrese“. Praktično, vozilo dolazi do vaše adrese u Beogradu i odvozi vas do bilo koje adrese na Mokroj Gori.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button