Beograd Segedin
Beli kombi

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – SEGEDIN

Lokacija

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

Vreme

SVAKOG DANA

NON-STOP

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – SEGEDIN – BEOGRAD

(Preko NOVOG SADA i SUBOTICE)

Svakodnevni polasci

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz BEOGRADA – sa bilo koje adrese
Iz NOVOG SADA – „Stara lokomotiva“
Iz SUBOTICE – Hotel „Patria“

SVAKOG DANA – NON-STOP

Segedin

SEGEDIN

Poslednjih godina, sve više ljudi zainteresovano je da, kada im se ukaže prilika i ugrabe nekoliko slobodnih dana, posete jedan krajnje simpatičan gradić u južnom delu komšijske Mađarske, blizu granice sa Srbijom. Reč je o Segedinu, a kako se u njemu nalazi poznati Arkad centar za kupovinu, mnogima će upravo on biti sinonim za dan proveden u šopingu. Međutim, kako ovo mesto može da ponudi mnogo više od jeftine robe, mi ćemo vam ovom prilikom navesti nešto od toga, zbog čega ćete sigurno početi intenzivnije da razmišljate o bar jednom izletu ovde.

Pored fantastičnog ribljeg paprikaša i kraft piva, nećete verovati da u Segedinu postoji, ni manje ni više, nego Muzej salame i paprike! U svetu su Mađari poznati po mnogim stvarima, ali paprika i salama zauzimaju posebno mesto u njihovo tradiciji i gastronomiji, Toliko posebno da su napravili muzej posvećen suhomesnatom proizvodu i paprici. Koliko se Segedinci ponose svojim nasleđem, potvrđuje Vilmos Zigmond, mađarski kinematograf, dobitnik Oskara, koji je na pitanje – čime se najviše ponosi kada je u pitanju njegova zemlja, rekao: „Kako čime? Pa Pik salamom i segedinskom paprikom“.

Pored ovog interesantnog muzeja, tu je i Mora Ferenc muzej, najpoznatiji po svojoj zlatnoj kolekciji, koja sadrži oko 10 kilograma čistog zlata, a jedan od najvrednijih predmeta je takozvano blago Huna (zlatni atifakti Nagyszéksos). Muzej je osnovan 1883. godine i najviše pažnje je posvećeno arheologiji, etnografiji, istoriji i prirodnim naukama.

Sa paprikom do Nobela

Još nešto interesantno za posetiti u Segedinu je i memorijalna soba Alberta Sent Đerđija, koji je svoja istraživanja započeo na Kembridžu, a nastavio ih je na Segedinskom univerzitetu. Predvodio je tim koji je zaslužan za odvajanje heksuronske kiseline iz paprike, a kasnije je njegov tim iz heksuronske kiseline izolovao askorbinsku kiselinu, poznatiju kao vitamin C. Albert je dobio Nobelovu nagradu za svoj rad i do danas je ostao jedini mađarski naučnik koji je primio ovo prestižno priznanje.

Tu je i Nova sinagoga izgrađena 1903. godine. Najlepši deo sinagoge je kupolasti front koji simboliše svet, a poseban razlog za dolazak mnogi pronalaze u vitražima.

Segedinci se još ponose i malim Mostom uzdaha. Nalazi se u neposrednoj blizini Sečenji trga i spaja dve zgrade gradske Skupštine. Izgrađen je davne 1883. godine, a istorija kaže da je jedini razlog izgradnje mosta bio taj što je Franc Jozef insistirao da ne izlazi napolje prilikom posete, tek izgrađenom, sedištu Gradske uprave u Segedinu.

Postoji još mnogo toga interesantnog za otkriti i posetiti u Segedinu. Stoga, iskoristite prvu priliku i skoknite tamo barem na jedan izlet za vikend.

Gea Tours prevoz na relaciji Beograd – Segedin i Segedin – Beograd

Kombi prevoz do Segedina sa više polazaka u toku dana. Ukoliko krećete put Segedina iz Beograda – naše vozilo će doći po vas na bilo koju adresu. Ako pak krećete iz Novog Sada mesto polaska je Parking McDonalds-a kod „Stare lokomotive“ a iz Subotice to je parking Hotela „Patria“ Ukoliko krećete iz Segedina put Beograda – preuzećemo vas na bilo kojoj adresi.

Svakoga dana imamo više polazaka prema Segedinu i obratno. Brojevi telefona za rezervaciju mesta za kombi prevoz do Segedina (i obratno iz Segedina za Beograd), nalaze se na stranici kontakt. Naše radno vreme je svih 24 sata dnevno i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-maila.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button