Beograd Tara
beli kombi

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ТАРА

lokacija

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ТАРА – БЕОГРАД

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Из БЕОГРАДА са било које адресе
Са било које адресе на ТАРИ

ТАРА

Својим природним лепотама може парирати тренутно много популарнијим планинским дестинацијама, а опет нам се чини да није довољно цењена по свом богатству, разноврсности и бројним туристичким вредностима. Зато сада користимо прилику да представимо предности дивне Таре и зашто управо она треба да се нађе на вашој мапи путовања у било ком периоду године.

Еколошки очувана природна средина, планински рељеф са умереном надморском висином од 800-1500 метара, погодни терени за зимске спортове, богат и разноврстан биљни и животињски свет, благотворна клима, Дрина са прелепим вештачким језерима Заовине и Перућац, дају овој планини велику туристичку вредност што је чини озбиљно конкурентном у односу на комшијски Златибор, али и друге планине.

Идеална је за одмор и рекреацију у свим сезонама и годишњим добима. Налази се на крајњем западу Србије, уз границу са Босном и Херцеговином, а на западном делу је омеђена кањоном Дрине који ту прави велику кривину око Таре.

Тара је планина са изнимно очуваном природом, биљним и животињским светом захваљујући чему је 1981, године проглашена за Национални парк и управо тако су се стекли услови за још боље очување природе и природних лепота. Тако је Тара избегла проблем превелике изграђености и других сличних проблема са којима се суочавају друге планине.

Туристичка понуда Таре

Сама планина Тара и њена очувана природа су потпуно самосталан мотив који је у стању да креира богату туристичку понуду. Међутим, будући да има читав низ природних и других атракцијама, као и многе туристичке центре на обронцима или у непосредној близини од којих смо већ поменули Национални парк и Кањон Дрине, Тара у потпуности оправдава епитет једне од најлепших планина региона.

Горе поменуто језеро Заовине, многе оставља без даха. Једна од специфичности овог језера је да из птичије перспективе личи на змаја у лету. Шуме око њега су густе и стварају изглед непоновљиве природе, али његов главни адут је готово беспрекорно чиста вода у којој се узгаја тридесет седам врста риба, с акцентом на пастрмке.

Ту је и Перућац, туристичко насеље на десној обали реке Дрине и удаљено од Бајине Башта 13 километара, а најпознатије је по фантастичном вештачком језеру на које људи долазе и уживају посебно током сезоне купања у јулу и августу. Интересантно је да у овом насељу тече вероватно најкраћа река у свету. Дуга је 365 метара, па многи кажу да је река Врело, бистра као око, а дуга годину дана. Ова река која се после краћег тока и предивног водопада улива у Дрину, има све што имају и оне много веће и познатије реке у свету, а то су велики, моћни извор из којег избија вода, рибњак на десној обали, воденицу на левој, једну леву притоку у виду бистрог поточића, насеље на левој обали и два моста.

Наравно, ко је расположен за мало више адреналина, препоручујемо да посети и традиционалну Дринску регату током летњих месеци и искуси чари спуста низ ову моћну и чувену реку.

Београд – Тара са Геа Тоурс-ом

Геа Тоурс организује ванлинијски комби превоз на релацији: Београд – Тара, по принципу “од врата до жељене адресе”. Практично, возило долази до ваше адресе у Београду и одвози вас до било које адресе на Тари. Можете нас контактирати 24 сата дневно, а све контакт податке можете наћи на страници КОНТАКТ.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button