Beograd Segedin
Kombi beli

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – SZEGED
Lokacija bela

BELGRÁDBÓL

bármelyik cimről
24 h belo

MINDEN NAP

NON-STOP

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – SZEGED – BELGRÁD

(ÚJVIDÉKEN és SZABADKÁN át)

Indulások minden nap

Elérhetőségeink:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

BELGRÁDBÓL bármelyik cimről
ÚJVIDÉKEN a McDonalds parkolójából a „Régi mozdonynál”
SZABADKÁM A “Pátria” szálló parkolóhelyéről
BUDAPESTEN bármelyik cimről

MINDEN NAP – NON-STOP

Segedin

SZEGED

Az utóbbi években egyre több ember érdeklődik az iránt, hogy akár néhány szabadnap erejéig ellátogasson ebbe a szomszédos Magyarország déli részén, a szerb határ közelében fekvő rokonszenves városba. Szegedről van szó, s az Árkád Bevásárló Központ, ami itt található, sokak számára megér egy jó bevásárló túrát.  Mivel azonban ez a hely sokkal többet tud nyújtani az olcsó pénzért megvásárolt árunál, megemlitünk néhány dolgot, ami biztosan arra ösztökéli majd Önt is, hogy komolyan fontolóra vegye egy szegedi kirándulás lehetőségét.

A fantasztikus halpaprikáson és a kraft sörön kivül, talán el sem hiszi, hogy Szegeden van egy Szalámi- és Paprika Múzeum! A magyarok sok mindenről ismertek világszerte, de a paprika és a szalámi előkelő helyet foglal el a hagyományukban és a gasztronómiájukban. Annyira különleges helyet, hogy múzeumot is létrehoztak a felvágottak és a paprika tiszteletére. Hogy a szegediek mennyire büszkék a hagyományukra, bizonyitja Zsigmond Vilmos Oscar-dijas magyar szineaszta is, aki arra kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, ami a hazáját illeti, azt válaszolta: “Hogy-hogy mire? Hát a Pick szalámira és a szegedi paprikára.”

Ezen az érdekes múzeumon kivül itt van a Móra Ferenc Múzeum is, amely a 10 kiló tiszta aranyból álló aranygyűjteményéről a legismertebb, ezek közül a legismertebb a hun nagyszéksósi aranylelet. A Múzeumot 1883-ban alapitották és főként a régészetnek, a néprajznak, a történelemnek és a természettudományoknak szentelték.

Paprikával Nobelig

Van még valami, amit meg kell tekinteni Szegeden, ez Szentgyörgyi Albert emlékszobája. Szentgyörgyi a kutatásait a Cambridge-I Egyetemen kezdte és a Szegedi Tudományegyetemen folytatta. Annak a tudományos kutató csoportnak volt a vezetője, amelyiknek sikerült a hexuronsavat kiválasztania a paprikából, majd később a hexuronsavból kiválasztania az aszkorbinsavat, népszerű nevén a C-vitamint. Szentgyörgyi Albertet munkásságáért Nobel dijjal tüntették ki  és a mai napig ő az egyetlen magyar tudós, aki megkapta ezt a tekintélyes dijat.

Itt található az 1903-ban épült Új Zsinagóga is. A zsinagóga legszebb része a kupolaszerű homlokzata, sokan pedig a vitrázsai miatt látogatnak el ide.

A szegediek büszkék a kis Sóhajok Hidjára is, amely a Széchenyi tér közelében van és a Városházát köti össze a Bérpalotával. Régen, 1883-ban épült, s a történelem tanúsága szerint egyetlen okból épitették, éspedig azért, hogy Ferenc Józsefnek Szeged Város Közigazgatása újonnan megnyilt épületében tett látogatásakor ne kelljen kimennie az utcára. 

Még sok más érdekes látnivaló van Szegeden, amiért érdemes ide ellátogatni. Ezért használja ki az első adódó alkalmat arra, hogy legalább egy hétvégét itt töltsön.

A Gea Tours szállitást végez a Belgrád – Szeged és a Szeged – Belgrád útvonalon

Kombi szállitás Szegedre napi több indulással. Ha Belgrádból szeretne Szegedre utazni – a mi járművünk eljön Önért bármelyik megadott belgrádi cimre. Ha pedig Újvidékről szeretne utazni, az indulás helyszine a “Régi Mozdony” melletti „McDonalds“ parkolóhelye, Szabadkán pedig a “Pátria” szálló parkolóhelye. Ha Szegedről kiván Belgrádba utazni, bármelyik cimen felvesszük Önt.

Minden nap több indulást biztositunk Szegedre és vissza. A helyjegyfoglalás Szeged felé (és ellenkező irányban, Szegedről Belgrádba) a kapcsolat oldalon található telefonos elérhetőségeinken végezhető el. Napi 24 órás munkaidővel dolgozunk az év mind a 365 napján. Helyfoglalás végezhető e-mail cimen keresztül is.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Milosa 65
Belgrád, Szerbia

 

24 ÓRÁN ÁT NAPONTA – 365 NAPON ÉVENTE FELVEHETI A KAPCSOLATOT VELÜNK

Call Now Button