Beograd Segedin
Beli kombi

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – СЕГЕДИН

Lokacija

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

Vreme

СВАКОГ ДАНА

НОН-СТОП

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – СЕГЕДИН – БЕОГРАД

(Преко НОВОГ САДА и СУБОТИЦЕ)

Свакодневни поласци

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Из БЕОГРАДА – са било које адресе
Из НОВОГ САДА – „Стара локомотива“
Из СУБОТИЦЕ – Хотел „Патриа“

СВАКОГ ДАНА – НОН-СТОП

Segedin

СЕГЕДИН

Последњих година, све више људи заинтересовано је да, када им се укаже прилика и уграбе неколико слободних дана, посете један крајње симпатичан градић у јужном делу комшијске Мађарске, близу границе са Србијом. Реч је о Сегедину, а како се у њему налази познати Аркад центар за куповину, многима ће управо он бити синоним за дан проведен у шопингу. Међутим, како ово место може да понуди много више од јефтине робе, ми ћемо вам овом приликом навести нешто од тога, због чега ћете сигурно почети интензивније да размишљате о бар једном излету овде.

Поред фантастичног рибљег паприкаша и крафт пива, нећете веровати да у Сегедину постоји, ни мање ни више, него Музеј саламе и паприке! У свету су Мађари познати по многим стварима, али паприка и салама заузимају посебно место у њихово традицији и гастрономији, Толико посебно да су направили музеј посвећен сухомеснатом производу и паприци. Колико се Сегединци поносе својим наслеђем, потврђује Вилмос Зигмонд, мађарски кинематограф, добитник Оскара, који је на питање – чиме се највише поноси када је у питању његова земља, рекао: „Како чиме? Па Пик саламом и сегединском паприком“.

Поред овог интересантног музеја, ту је и Мора Ференц музеј, најпознатији по својој златној колекцији, која садржи око 10 килограма чистог злата, а један од највреднијих предмета је такозвано благо Хуна (златни атифакти Нагyсзéксос). Музеј је основан 1883. године и највише пажње је посвећено археологији, етнографији, историји и природним наукама.

Са паприком до Нобела

Још нешто интересантно за посетити у Сегедину је и меморијална соба Алберта Сент Ђерђија, који је своја истраживања започео на Кембриџу, а наставио их је на Сегединском универзитету. Предводио је тим који је заслужан за одвајање хексуронске киселине из паприке, а касније је његов тим из хексуронске киселине изоловао аскорбинску киселину, познатију као витамин Ц. Алберт је добио Нобелову награду за свој рад и до данас је остао једини мађарски научник који је примио ово престижно признање.

Ту је и Нова синагога изграђена 1903. године. Најлепши део синагоге је куполасти фронт који симболише свет, а посебан разлог за долазак многи проналазе у витражима.

Сегединци се још поносе и малим Мостом уздаха. Налази се у непосредној близини Сечењи трга и спаја две зграде градске Скупштине. Изграђен је давне 1883. године, а историја каже да је једини разлог изградње моста био тај што је Франц Јозеф инсистирао да не излази напоље приликом посете, тек изграђеном, седишту Градске управе у Сегедину.

Постоји још много тога интересантног за открити и посетити у Сегедину. Стога, искористите прву прилику и скокните тамо барем на један излет за викенд.

Геа Тоурс превоз на релацији Београд – Сегедин и Сегедин – Београд

Комби превоз до Сегедина са више полазака у току дана. Уколико крећете пут Сегедина из Београда – наше возило ће доћи по вас на било коју адресу. Ако пак крећете из Новог Сада место поласка је Паркинг МцДоналдс-а код „Старе локомотиве“ а из Суботице то је паркинг Хотела „Патриа“ Уколико крећете из Сегедина пут Београда – преузећемо вас на било којој адреси.

Свакога дана имамо више полазака према Сегедину и обратно. Бројеви телефона за резервацију места за комби превоз до Сегедина (и обратно из Сегедина за Београд), налазе се на страници контакт. Наше радно време је свих 24 сата дневно и то 365 дана у години. Резервацију места можете извршити и путем е-маила.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button