Drvengrad Beograd - Mokra Gora - kombi prevoz
Kombi beli

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – DRVENGRAD (MOKRA GORA)
Lokacija bela

BELGRÁDBÓL

bármelyik cimről

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – DRVENGRAD (MOKRA GORA) – BELGRÁD

Indulások minden nap

Elérhetőségeink:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

BELGRÁDBÓL bármelyik cimről
Bármelyik MOKRA GORA-i cimről

MINDEN NAP – NON-STOP

Drvene zgrade u Drvengradu

DRVENGRAD (Mokra Gora)

A Zlatibor és a Tara, e két igen különös szerb hegy között jött létre az Emir Kusturica filmrendező által “Az élet csoda” cimű filmje forgatásához  felépitett hires falu. Ez az ethno-falu, amely a Mećavnik dombon helyezkedik el és Kustendorf néven vált ismertté, az Užice Községhez tartozik.  

Drvengradban mintegy harminc különböző rendeltetésű épület van, mig maga a falu téglalap alakú, amelynek a hosszabbik oldala végén található a kapu és onnan húzódik a főutca a másik végéig, ahol egy kis pravoszláv fatemplom áll, fa harangtornyával.  

A templomot az orosz fatemplomok mintájára épitették és az önálló szerb egyház alapitójának, Szent Szávának (Sveti Sava) szentelték. A falu központi tere fakockákkal és vágott faküszöbökkel van kirakva, s eredeti faházak veszik körül, amelyeket Szerbia környező vidékeiről és a boszniai szerb köztársaságból (Republika Srpska)  hoztak ide.

A házak túlnyomó része hagyományos zlatibori stilusban épült, van itt még könyvtár, bolt , teaház, moziterem és sok minden más. Ez a kulturális, művészeti és hagyományos egész sokrétű elemekben és Nyugat Szerbia-i turista tartalomban gazdag, eredeti részleteiben egyedülálló. A hagyományosan  és fényűzően berendezett, hegyi stilusú fakunyhók a számos cukrászdával, étteremmel, kongresszusi termekkel, uszodával, sportcsarnokokkal és siterepekkel alakitották ki Drvengradot, amely a közelben elhaladó Šargan keskenyvágányú vonattal, az eredeti állapotában megőrzött ambienssel Szerbia egyik legjelentősebb turista látványosságát képezik. A régi gőzmozdonyos “Ćira” nevű vonattal, a Šargan és a Mokra Gora közötti szűk hegyi szorosokon és magas hágókon át haladva, miközben a vágány különleges kacskaringós nyolcast ir le,  kétségkivül egyedülálló élményben lesz része mindenkinek, aki ebbe a kicsi, de gazdag faluba látogat.

Drvengrad utcanevei

Érdekes megemliteni, hogy az utcák itt a világ ismert művészeinek és tudósainak a nevét viselik. A főutca a Nobel dijas szerb iró, Ivo Andrića nevét viseli, de van it Che Gevararól, a kubai forradalmárról, Diego Maradona argentin labdarúgóról,  Miodrag Petrović Čkalja szerb szinészről, valamint Federiko Fellini olasz és Ingmar Bergman svéd filmrendezőről  elnevezett utca is, az egyik utca pedig a világ egyik legjobb teniszezőjének, Novak Đokovićnak a nevét viseli..

Számos ismert személyiség a művészetek és a film világából, mint Nikita Mihalkov orosz rendező, Monika Belluci olasz szépség és Johnny Depp hires amerikai szinész ellátogatott Drvengradba, úgyhogy nem értem, miért nem tölthetne el Ön is itt bizonyos időt és miért ne fedezhetné fel e sok szép látnivalót, mégpedig ilyen  közel.

Belgrádból Drvengradba a Gea Tours-szal

A Gea Tours járaton kivüli kombi szállitást szervez a Belgrád – Drvengrad útvonalon, a “háztól a kivánt cimre” elv alapján. Tulajdonképpen a jármű eljön Önért a megadott belgrádi cimre és bármely cimről a Mokra Gorára szállitja.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Milosa 65
Belgrád, Szerbia

 

24 ÓRÁN ÁT NAPONTA – 365 NAPON ÉVENTE FELVEHETI A KAPCSOLATOT VELÜNK

Call Now Button