Drvengrad Beograd - Mokra Gora - kombi prevoz

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ДРВЕНГРАД (МОКРА ГОРА)

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ДРВЕНГРАД (МОКРА ГОРА) – БЕОГРАД

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Из БЕОГРАДА са било које адресе
Са било које адресе на МОКРОЈ ГОРИ

Drvene zgrade u Drvengradu

ДРВЕНГРАД (Мокра Гора)

Између две врло посебне српске планине Златибора и Таре, настало је чувено место које је редитељ Емир Кустурица изградио за потребе снимања филма “Живот је чудо”. Својствено етно село, у свету познато и као Кустендорф, налази се на брду Мећавник и припада општини Ужице.

У Дрвенграду се налази око тридесет зграда различитих садржаја, док само село има облик правоугаоника, чија дужа оса на једном крају има улазну капију, одакле полази главна улица и простире се до другог краја, где се налази мала дрвена православна црква са дрвеним звоником.

Црква је грађена по угледу на руске цркве брвнаре и посвећена је оснивачку српске аутокефалне цркве, Светом Сави. У центру села је трг поплочан дрвеном коцком и сеченим дрвеним праговима и окружен аутентичним брвнарама које су пренете из околних крајева Србије и Републике Српске.

Куће су претежно прављене у традиционалном златиборском стилу, затим и библиотека, дућани, чајџинице, биоскопска сала и много тога другог. Ова културна, уметничка и традиционална целина, раскошно и маштовито богата елементима, обележјима и туристичким садржајима Западне Србије, потпуно је јединствена у својим аутентичним детаљима. Традиционално и луксузно опремљене дрвене колибе планинског стила уз бројне ресторане, посластичарнице, конгресне просторе, базен, спортске хале, спортских терена и ски стазе формирали су Дрвенград који са са оближњом Шарганском пругом уског колосека, у природно потпуно очуваном амбијенту, представљају једну од најзначајнијих туристичких знаменитости Србије. Авантура старим парним возом “Ћира” ће вас одвести кроз стеновите теснаце и високе усеке између Шаргана и Мокре Горе, трасом на којој пруга прави необичну путању у виду броја осам, и тиме ћете са сигурношћу употпунити свој боравак у овом готово нестварном малом, али врло богатом месту.

Имена улица Дрвенграда

Интересантно је још и да улице овде носе имена познатих личности из света културе и науке. Главна улица носи назив српског нобеловца Иве Андрића, а постоје и улице кубанског револуционара Ернеста Че Геваре, аргентинског фудбалера Дијега Марадоне, српског глумца Миодрага Петровића Чкаље, као и светски познатих режисера Федерика Фелинија и Ингмара Бергмана. док једна улица носи и име једног од најбољих тенисера на свету, Новака Ђоковића.

Многе познате личности из света уметности и филма попут руског редитеља Никите Михалкова, италијанске лепотице Монике Белучи и врхунског америчког глумца Џонија Депа посетили су Дрвенград, тако да не видимо разлог зашто и ви не бисте искористили прилику да боравите у њему и откријете толико лепоте која вам се налази тако близу.

Београд – Дрвенград са Геа Тоурс-ом

Геа Тоурс организује ванлинијски комби превоз на релацији Београд – Дрвенград по принципу „од врата до жељене адресе“. Практично, возило долази до ваше адресе у Београду и одвози вас до било које адресе на Мокрој Гори.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button