Beograd Prokuplje
Beli kombi

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ПРОКУПЉЕ

Lokacija

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

Raspored

СВАКОГ ДАНА

НОН-СТОП

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ПРОКУПЉЕ – БЕОГРАД

Свакодневни поласци

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Из БЕОГРАДА – са било које адресе
Са било које адресе из ПРОКУПЉА

СВАКОГ ДАНА – НОН-СТОП

Prokuplje

ПРОКУПЉЕ

По мишљењу многих, постоје места која, надамо се ненамерно, изостају са списка дестинација које би било лепо посетити, код људи који су жељни нових авантура, али и одмора у оквиру наше земље. Такав је случај и са Прокупљем.

Прокупље је град, смештен на реци Топлици, по којој је цео крај добио име. Само место је изузетно занимљиво, а у њему и његовој околини може се посетити много тога.

Археолошко налазиште Плочник

Између Прокупља и Куршумлије, налази се археолошко налазиште Плочник, насеље које потиче из млађег неолита тј негде између ИВ и В миленијума п.н.е. Плочник је изузетно налазиште, с обзиром на то да је, према археолошким открићима, на овом локалитету, доказано да је ту забележена најстарија метало-прерађивачка делатност у Европи за сада, која уједно представља и једну од најстаријих у свету. Становници древног Плочника су живели веома динамичним животом, прилично цивилизованим за нека наша поимања каменог доба.

За посетиоце је најзанимљивије то што је, на основу археолошких открића, на Плочнику реконструисано неколико неолитских кућа и објеката. Тако посетиоци могу завирити у радионицу ковача Радоја или керамичарке Весне, одспавати на кревету од сламе и трске, или попити пиво испред задруге.

Мистична Ђавоља Варош

Неких пола сата вожње је потребно да би се од Куршумлије дошло до Ђавоље Вароши, о којој не треба превисе причати, јер је свима добро позната. Мистика Ђавоље Вароши је вековима побуђивала машту овдашњих људи, те су на тај начин настале и многе легенде. Најпознатија говори о побожним људима, који су живели на овим просторима. То је сметало ђаволу, који им је припремио „ђавољу воду“, од које су полудели и решили да венчају брата и сестру. Кад је видео то, Бог је окаменио све сватове како би спречио родоскрнављање, и од тада, окамењени сватови стоје овде. Ђавоља Варош је осветљена ноћу, па кажу да је потпуно другачији доживљај посетити је под звездама. Ђавољу Варош, коју чине 202 земљане фигуре настале ерозијом, висине од 2 до чак 15 м, ширине од 0,5 до 3 м, са каменим „капама“ на врху, резултат је ерозивног процеса који траје вековима.

Управо су те, камене капе на врху омогућиле свакој од кула да се развију, јер су штитиле материјал испод њих од киша и ерозивних вода, а које су могле спирати само материјале око куле, али не и испод ње. Процесом, који траје и данас, односи се материјал око основе кула, те оне постају све више и више.

Пролом Бања

Затим је ту и Пролом Бања, удаљена двадесетак минута вожње. Пролом Бања представља једну од три куршумлијске бање и најчувенија је по својој Пролом води. Осим испијања воде, у бањи се можете препустити хидротерапијама (купање, подводне масаже, локалне купке, бисерне купке), блатној терапији и електротерапији.

Поред свега претходно наведеног, оно што је синоном за Прокупље, и цео Топлички регион, јесу љубазни и предусретљиви људи, који ће вам боравак учинити још лепшим и садржајнијим.

Београд Прокупље са Геа Тоурс-ом

Геа Тоурс организује ванлинијски комби превоз на релацији Београд – Прокупље по принципу “од врата до жељене адресе”. Практично, возило долази до ваше адресе у Београду и одвози вас до било које адресе у Прокупљу. Поласци су свакодневни, а можете нас контактирати од 00 до 24х, свакога дана.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button