Beograd Prokuplje
Kombi beli

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – PROKUPLJE
Lokacija bela

BELGRÁDBÓL

bármelyik cimről
24 h belo

MINDEN NAP

NON-STOP

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – PROKUPLJE – BELGRÁD

Indulások minden nap

Elérhetőségeink:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

BELGRÁDBÓL bármelyik cimről
PROKUPLJEBÓL bármelyik cimről

MINDEN NAP – NON-STOP

Prokuplje

PROKUPLJE

Sokan úgy vélik, hogy az úticélok listájáról kimaradtak, remélhetőleg nem szándékosan, olyan helyek hazánban, ahová az új élmények, de a jó pihenés után vágyók szivesen ellátogatnának. Ilyen többek között Prokuplje is.
Prokuplje egy város a Toplica folyón partján, amelyről az egész vidék is a nevét kapta. Maga a helység nagyon érdekes, sok látnivaló van nemcsak a városban, hanem a környékén is.

Pločnik régészeti lelőhely 

Prokuplje és Kuršumlija között található Pločnik, ez az időszámitásunk előtti IV. és V. évezredből, az új neolit korszakból származó régészeti lelőhely.   Pločnik rendkivüli lelőhely, ugyanis a régészeti kutatások kimutatták, hogy ezen a helyen zajlott a legrégebbi fémfeldolgozó tevékenység Európában, s egyike a legrégebbi ilyen lelőhelyeknek a világon. Az ősrégi Pločnik lakói nagyon dinamikus életet folytattak, a kőkorszaki   ismereteinkhez viszonyitva meglehetősen civilizált életet.

A látogatók számára Pločnikban a legérdekesebb látnivaló az a néhány, a régészeti kutatások alapján felújitott, neolit korszakbeli ház és épitmény. A látogatóknak lehetősége nyilik benézni Radoje kovács vagy Vesna keramikus műhelyébe, szalmából és nádból készült nyoszolyán aludni vagy felhajtani egy sort a szövetkezet előtt.

A misztikus Đavolja Varoš

Mintegy félórás út vezet Kuršumlijából a Đavolje Varošig, amelyről nem kell sokat beszélnünk, mert mindenki jól ismeri. A Đavolja Varoš misztikuma évszázadokig izgatta az itt élő emberek fantáziáját, igy született meg számos legenda.A legismertebb az istenfélő emberekről szól, akik ezen a vidéken éltek. Ez nem tetszett az ördögnek, ezért “ördögi vizet” készitett számukra, amitől megbolondultak és elhatározták, hogy testvéreket esketnek meg egymással. Amikor az Isten ezt meglátta, hogy a vérvertőzést megakadályozza, kővé változtatta a lakodalmas menetet és azok azóta is itt állnak. Đavolja Varoš éjjel ki van világitva, azt mondják, egészen más élmény a csillagos ég alatt megtekinteni. A Đavolja Varošt, amelyet 202 darab, erózió által létrejött, 2 – 15 méter magas, 0,5 – 3 méter széles, “kősapkát” viselő agyagfigura  több évszázados erózió eredményeként jött létre.

Éppen a tetejükön lévő kősapka óvta meg őket az eső és az erózió romboló hatásától, az esőviz csak a körülöttük lévő anyagot tudta elmosni, a kőfedők alatt nem. A folyamat eredményeképpen, amely ma is tart, az alapzat fokozatosan kimosódik és a figurák egyre magasabbak lesznek. 

Prolom Banja fürdőhely 

Itt van még Prolom Banja fürdőhely, körülbelül húsz percnyire innen. Prolom Banja  egyike a három kursumliai fürdőhelynek, s a Prolom nevű gyógyvizéről a legismertebb. A gyógyviz iható, de viziterápiára (fürdőzésre, vizi masszázsra stb.), sárterápiára és elektroterápiára is alkalmas.

A fent elmondottakon kivül, ami Prokupljet és az egész toplicai régiót jellemzi, a szivélyes és előzékeny emberek, akik az Ön itt eltöltött idejét még szebbé és tartalmasabbá teszik.

Belgrádból Prokupljebe a Gea Tours-szal 

A Gea Tours járaton kivüli kombi szállitást szervez a Belgrád – Prokuplje útvonalon, a “háztól a kivánt cimre” elv alapján. Tulajdonképpen a jármű eljön Önért a megadott belgrádi cimre és bármely cimről bármelyik prokupljei cimre szállitja. A nap 24 órájában felveheti velünk a kapcsolatot, s minden ehhez szükséges adatot megtalál a KAPCSOLAT oldalon.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Milosa 65
Belgrád, Szerbia

 

24 ÓRÁN ÁT NAPONTA – 365 NAPON ÉVENTE FELVEHETI A KAPCSOLATOT VELÜNK

Call Now Button