Budimpešta Beograd
Kombi beli

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – SOLUN

Lokacija bela

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

24 h belo

SVAKOG DANA

U sezoni

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – SOLUN – BEOGRAD

Dragi putnici,

Usled toga što grčke pogranične službe onemogućavaju nesmetan kombi prevoz, nismo u mogućnosti da nastavimo sa prevozom na ovoj destinaciji do daljnjeg.

Ukoliko dođe do promena, blagovremeno ćemo vas obavestiti kako ovde na NAŠEM SAJTU, TAKO I NA FB i IG nalozima.

Ekipa Gea Tours-a

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

SVAKOG DANA U SEZONI – NON-STOP

Ukoliko želite i na vreme najavite, Gea Tours može da obezbedi sedište za dete.

  • Za bebe do 2 godine – besplatan prevoz.
  • Za decu od 2. godine – puna cena karte.
  • Deca uzrasta do 5 godina ili visine do 130 cm obavezno koriste sedište.
  • Deca uzrasta do 18 godina (ako putuju bez roditelja) po Zakonu, obavezna su da imaju kod sebe ovlašćenje oba roditelja.
Budimpešta Beograd kombi prevoz

SOLUN

Solun je drugi grad po veličini u Grčkoj, poznata luka, omiljeno mesto na kojem turisti vole da se opuste, piju kafu na sunčanom Aristotelovom trgu i uživaju u prelepom gradu, bogatim starorimskim i vizantijskim nasleđem. U svetu poznatiji kao Tesaloniki, Salonika ili Saloniki, ovaj grad dao je Grčkoj najveće muzičare, umetnike, pesnike i mislioce.

Ono što doprinosi modernoj atmosferi Soluna, zapravo su simboli njegove veličanstvene istorije: od Bele kule među dokovima, sve do vizantijskih zidina, odmah iznad Gornjeg Grada, nazvan Ano Poli.

Ano Poli ili Gornji Grad predstavlja ono što je ostalo od Otomanskog Soluna. Takođe, sadrži neke od najstarijih i najznačajnijih gradskih crkava, koje, srećom, nisu oštećene u Velikom požaru 1917. godine. Nalazi se na UNESCO listi kulturne baštine, zaštićen je i od strane Vlade radi očuvanja tradicionalnog izgleda grada. U njegovim okvirima se nalaze lepe, tradicionalne kućice, smeštene u mirnim uličicama, ispod kojih se nalaze impozantne građevine poput: Crkve Agiosa Dimitriosa (koja datira još iz V veka), velike rimske Rotunde, kao i Galerijevog luka u Kamari.

Veliki broj mladih ljudi, ovom gradu, zaista daje živahnu i dinamičnu atmosferu, koja se, posebno tokom toplih meseci, može osetiti na ulicama i po kafićima. Velike avenije, parkovi i trgovi, kao i drvoredi, koji okružuju komercijalne ulice, stare kuće, zgrade neoklasičnog stila, stoje zajedno uz moderne, stambene jedinice i predstavljaju jedan zanimljiv doživljaj svakom posetiocu.

Solun je, takođe, drugi po važnosti kao ekonomski, industrijski i politički centar u Grčke. Grad je i glavno transportno čvorište za ostatak jugoistočne Evrope, kako je njegova trgovačka luka od velikog značaja za Grčku, ali i za jugoistočnu Evropu. Za grčkog premijera, uobičajeno je da, svake godine, u govoru na godišnjem solunskom međunarodnom Sajmu trgovine, utvrdi politiku Vlade ili da da pregled finansijskih i ekonomskih dostignuća.

Šta obavezno pogledati u Solunu

Što se tiče istorije, ako dolazite iz Srbije, ne smete propustiti da posetite Zejtinlik, srpsko vojničko groblje u Solunu, u čijem su sklopu smešteni grobovi: srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, poginulih u borbama i proboju Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Solun sadrži zaista veliki broj znamenitosti, koje gradu daju posebnu čar i doprinose jedinstvenom izgledu, koji privlači turiste. To su pre svega: Bela kula – simbol Soluna, vizantijski gradski zidovi, tradicionalna grčka arhitektura, solunsko priobalje sa zanimljivim i lepim kafićima, prodavnicama i još mnogo toga drugog.

Noćni život

S druge strane, zna se da Grčka živi 24 sata bez prekida u letnjoj sezoni, a i van nje. Grci jednostavno vole noćni život. Izlazi se tokom cele nedelje i ulice su žive do duboko u noć. Kafići rade do tri sata posle ponoći, a vikendom do jutra. Izlazak započinje okupljanjem u kafiću, uz neko piće (kafa se ne služi posle 21h). Preovlađuju klasični kafići, ali takođe ima dosta mesta koja su u istovremeno: kafe, klub i restoran.

Veče u diskoteci počinje elektronskom muzikom, ali u kasnijim satima, sluša se grčka, uz obavezni ples Zeibekika, Ciftetelija i čašice sfinakija. U Grčkoj je noćni život zapravo bogatiji od dnevnog i Grci to sebi ne bi mogli da uskrate.

Opet, iako je poznat po karakterističnom noćnom provodu i razgledanju znamenitosti, Solun ima neke od najlepših plaža u Grčkoj, kao što su: Perea, Agia Triada, Epanomi i druge. Previše je zanimljivih turističkih lokaliteta u Solunu da bi sve nabrojali, ali ono što je sigurno, jeste da je Solun, sam po sebi, izuzetno atraktivna turistička destinacija. U Solunu vlada mediteranska, kao i kontinentalna klima. Solunska leta su veoma vlažna noću, ali nisu previše topla, te su jako prijatna i maksimalne temperature idu iznad 30°C, ali retko kad pređu preko 40°C.

Turistima iz Srbije, kako kažu, izuzetno prija ova klima i zato su plaže Soluna obavezna, ako ne tokom celog odmora, onda barem kao usputna destinacija.

Beograd Solun prevoz Gea Tours-om

Kombi prevoz Beograd – Solun, vrši se svakodnevno. Imamo više polazaka u toku dana, u oba pravca. Naše vozilo dolazi po vas – na bilo koju adresu u Beogradu.

Brojevi telefona za rezervaciju mesta do Soluna (i obratno, iz Soluna za Beograd), nalaze se na stranici KONTAKT. Naše radno vreme je 24 sata dnevno i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-maila, takođe na KONTAKT strani.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button