Budimpešta Beograd
Kombi beli

ORGANIZOVANI KOMBI PREVOZ:

BEOGRAD – SOLUN

Lokacija bela

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

24 h belo

SVAKOG DANA

NON-STOP

Organizovani vanlinijski kombi prevoz:

BEOGRAD – SOLUN – BEOGRAD

Svakodnevni polasci

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber i WhatsApp:

+381 65 2643 962
+381 64 9722 449

SVAKOG DANA više polazaka.

Ukoliko želite i na vreme najavite, Gea Tours može da obezbedi sedište za dete.

  • Za bebe do 2 godine – besplatan prevoz.
  • Za decu od 2. godine puna cena karte.
  • Deca, uzrasta do 5 godina ili visine do 130 cm obavezno koriste sedište.
  • Deca, uzrasta do 18 godina (ako putuju bez roditelja) po Zakonu, obavezna su da imaju kod sebe ovlašćenje oba roditelja.
Budimpešta Beograd kombi prevoz

SOLUN

Solun je je drugi po veličini grad u Grčkoj, poznata luka i omiljeno mesto na kojem turisti vole da se opuste, piju kafu na sunčanom Aristotelovom trgu i uživaju u prelepom gradu bogatim starorimskim i vizantijskim nasleđem. U svetu poznatiji kao Tesaloniki, Salonika ili Saloniki, ovaj grad dao je Grčkoj najveće muzičare, umetnike, pesnike i mislioce.

Ono što doprinosi modernoj atmosferi Soluna zapravo su simboli njegove veličanstvene istorije, od Bele kule među dokovima, sve do vizantijskih zidina, odmah iznad Gornjeg grada nazvanim Ano Poli.

Ano Poli ili Gornji grad je ono što je ostalo od Otomanskog Soluna. Takođe sadrži neke od najstarijih i najznačajnijih gradskih crkava, koje srećom nisu oštećene u velikom požaru 1917. godine. Nalazi se na UNESCO listi kulturne baštine i zaštićen je i od strane vlade radi očuvanja tradicionalnog izgleda grada. U njegovim okvirima nalaze se lepe tradicionalne kućice smeštene u mirnim uličicama. Ispod njih se nalaze impozantne građevine poput Crkve Agiosa Dimitriosa koja datira još iz četvrtog veka, zatim velike rimske Rotunde, kao i Galerijevog luka u Kamari.

Veliki broj mladih ljudi ovom gradu zaista daje živahnu i dinamičnu atmosferu, koja se posebno tokom toplih meseci može osetiti na ulicama i po kafićima. Velike avenije, parkovi i trgovi, kao i drvoredi koji okružuju komercijalne ulice, stare kuće, zgrade neoklasičnog stila, stoje zajedno uz moderne stambene jedinice i predstavljaju jedan zanimljiv doživljaj svakom posetiocu.

Solun je, takođe, drugi po važnosti ekonomski, industrijski i politički centar u Grčke. Grad je i glavno transportno čvorište za ostatak jugoistočne Evrope, kako je njegova trgovačka luka od velikog značaja za Grčku, ali i za jugoistočnu Evropu. Za Grčkog premijera je uobičajeno da svake godine u govoru na godišnjem Solunskom Međunarodnom sajmu trgovine, utvrdi politiku vlade ili da pregled finansijskih i ekonomskih dostignuća.

Šta obavezno pogledati u Solunu

Što se istorije tiče, ako dolazite iz Srbije ne smete propustiti da posetite Zejtinlik, srpsko vojničko groblje u Solunu u čijem su sklopu smešteni grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika poginulih u borbama i proboju Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Solun sadrži zaista veliki broj znamenitosti koji gradu daju posebnu čar i doprinose jedinstvenom izgledu koji privlači turiste. To su pre svega Bela kula, simbol Soluna, vizantijski gradski zidovi, tradicionalna grčka arhitektura, solunsko piobalje sa zanimljivim i lepim kafićima i prodavnicama i još mnogo toga drugog.

Noćni život

S druge strane, zna se da Grčka živi 24 sata bez prekida i u letnjoj sezoni i van nje. Grci jednostavno vole noćni život. Izlazi se tokom cele nedelje i ulice su žive do duboko u noć. Kafići rade do tri sata posle ponoći, a vikendom do jutra. Izlazak započinje okupljanjem u kafiću uz neko piće (kafa se posle 21h ne služi). Preovlađuju klasični kafići, ali ima i dosta mesta koja su u istovremeno i kafe i klub i restoran.

Veče u diskoteci počinje elektronskom muzikom, ali u kasnijim satima sluša se grčka uz obavezni ples zeibekika i ciftetelija i čašice sfinakija. U Grčkoj je noćni život zapravo bogatiji od dnevnog i Grci to sebi ne bi mogli da uskrate.

Opet, iako je poznat po karakterističnom noćnom provodu i razgledanju znamenitosti, Solun ima neke od najljepših plaža u Grčkoj, kao što su Perea, Agia Triada, Epanomi i druge. Previše je zanimljivih turističkih lokaliteta u Solunu da bi sve nabrajali ali ono što je sigurno jeste da je Solun sam po sebi izuzetno atraktivna turistička destinacija. U Solunu vlada mediteranska, kao i kontinentalna klima. Solunska leta su veoma vlažna noću, ali nisu prviše topla te su jako prijatna i maksimalne temperature idu iznad 30 stepeni, ali retko kad pređu preko 40.

Turistima iz Srbije, kako kažu, izuzetno prija ova klima i zato su plaže Soluna obavezna, ako ne tokom celog odmora, onda barem kao usputna destinacija.

Beograd Solun prevoz Gea Tours-om

Kombi prevoz Beograd Solun vrši se svakodnevno i to sa više polazaka u toku dana u oba pravca. Naše vozilo dolazi po vas – na bilo koju adresu u Beogradu. 

Brojevi telefona za rezervisanje mesta za kombi prevoz do Soluna (i obratno iz Soluna za Beograd) nalaze se na stranici kontakt. Naše radno vreme je 24 sata u toku dana i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-mail-a takođe na kontakt strani.

Viber i WhatsApp:
+381 65 2643 962
+381 64 9722 449

Mađarska:
+36 1 700 80 87

Rumunija:
+40 3 1630 02 57

Švedska:
+46 1 013 884 43

Grčka: 
+30 2 311180869

Malta: 
+35 6 27782050

Španija: 
+34 9 32200002

Hrvatska: 
+ 385 1 7776267

Velika Britanija:
+44 8 435 328 182

Amerika:
+1 773 9771397

Kanada:
+1 647 4905297

Radno vreme: NON STOP - 24/7

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija