Budimpešta Beograd
Kombi beli

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – СОЛУН

Lokacija bela

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

24 h belo

СВАКОГ ДАНА

У сезони

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – СОЛУН – БЕОГРАД

Драги путници,

Услед тога што грчке пограничне службе онемогућавају несметан комби превоз, нисмо у могућности да наставимо са превозом на овој дестинацији до даљњег.

Уколико дође до промена, благовремено ћемо вас обавестити како овде на НАШЕМ САЈТУ, ТАKО И НА ФБ и ИГ налозима.

Екипа Геа Тоурс-а

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

СВАКОГ ДАНА У СЕЗОНИ – НОН-СТОП

Уколико желите и на време најавите, Геа Тоурс може да обезбеди седиште за дете.

  • За бебе до 2 године – бесплатан превоз.
  • За децу од 2. године – пуна цена карте.
  • Деца узраста до 5 година или висине до 130 цм обавезно користе седиште.
  • Деца узраста до 18 година (ако путују без родитеља) по Закону, обавезна су да имају код себе овлашћење оба родитеља.
Budimpešta Beograd kombi prevoz

СОЛУН

Солун је други град по величини у Грчкој, позната лука, омиљено место на којем туристи воле да се опусте, пију кафу на сунчаном Аристотеловом тргу и уживају у прелепом граду, богатим староримским и византијским наслеђем. У свету познатији као Тесалоники, Салоника или Салоники, овај град дао је Грчкој највеће музичаре, уметнике, песнике и мислиоце.

Оно што доприноси модерној атмосфери Солуна, заправо су симболи његове величанствене историје: од Беле куле међу доковима, све до византијских зидина, одмах изнад Горњег Града, назван Ано Поли.

Ано Поли или Горњи Град представља оно што је остало од Отоманског Солуна. Такође, садржи неке од најстаријих и најзначајнијих градских цркава, које, срећом, нису оштећене у Великом пожару 1917. године. Налази се на УНЕСЦО листи културне баштине, заштићен је и од стране Владе ради очувања традиционалног изгледа града. У његовим оквирима се налазе лепе, традиционалне кућице, смештене у мирним уличицама, испод којих се налазе импозантне грађевине попут: Цркве Агиоса Димитриоса (која датира још из В века), велике римске Ротунде, као и Галеријевог лука у Камари.

Велики број младих људи, овом граду, заиста даје живахну и динамичну атмосферу, која се, посебно током топлих месеци, може осетити на улицама и по кафићима. Велике авеније, паркови и тргови, као и дрвореди, који окружују комерцијалне улице, старе куц́е, зграде неокласичног стила, стоје заједно уз модерне, стамбене јединице и представљају један занимљив доживљај сваком посетиоцу.

Солун је, такође, други по важности као економски, индустријски и политички центар у Грчке. Град је и главно транспортно чвориште за остатак југоисточне Европе, како је његова трговачка лука од великог значаја за Грчку, али и за југоисточну Европу. За грчког премијера, уобичајено је да, сваке године, у говору на годишњем солунском међународном Сајму трговине, утврди политику Владе или да да преглед финансијских и економских достигнуц́а.

Шта обавезно погледати у Солуну

Што се тиче историје, ако долазите из Србије, не смете пропустити да посетите Зејтинлик, српско војничко гробље у Солуну, у чијем су склопу смештени гробови: српских, француских, италијанских, енглеских и руских војника, погинулих у борбама и пробоју Солунског фронта у Првом светском рату.

Солун садржи заиста велики број знаменитости, које граду дају посебну чар и доприносе јединственом изгледу, који привлачи туристе. То су пре свега: Бела кула – симбол Солуна, византијски градски зидови, традиционална грчка архитектура, солунско приобаље са занимљивим и лепим кафићима, продавницама и још много тога другог.

Ноћни живот

С друге стране, зна се да Грчка живи 24 сата без прекида у летњој сезони, а и ван ње. Грци једноставно воле ноћни живот. Излази се током целе недеље и улице су живе до дубоко у ноћ. Кафићи раде до три сата после поноћи, а викендом до јутра. Излазак започиње окупљањем у кафићу, уз неко пиће (кафа се не служи после 21х). Преовлађују класични кафићи, али такође има доста места која су у истовремено: кафе, клуб и ресторан.

Вече у дискотеци почиње електронском музиком, али у каснијим сатима, слуша се грчка, уз обавезни плес Зеибекика, Цифтетелија и чашице сфинакија. У Грчкој је ноћни живот заправо богатији од дневног и Грци то себи не би могли да ускрате.

Опет, иако је познат по карактеристичном ноћном проводу и разгледању знаменитости, Солун има неке од најлепших плажа у Грчкој, као што су: Переа, Агиа Триада, Епаноми и друге. Превише је занимљивих туристичких локалитета у Солуну да би све набројали, али оно што је сигурно, јесте да је Солун, сам по себи, изузетно атрактивна туристичка дестинација. У Солуну влада медитеранска, као и континентална клима. Солунска лета су веома влажна ноћу, али нису превише топла, те су јако пријатна и максималне температуре иду изнад 30°Ц, али ретко кад пређу преко 40°Ц.

Туристима из Србије, како кажу, изузетно прија ова клима и зато су плаже Солуна обавезна, ако не током целог одмора, онда барем као успутна дестинација.

Београд Солун превоз Геа Тоурс-ом

Комби превоз Београд – Солун, врши се свакодневно. Имамо више полазака у току дана, у оба правца. Наше возило долази по вас – на било коју адресу у Београду.

Бројеви телефона за резервацију места до Солуна (и обратно, из Солуна за Београд), налазе се на страници КОНТАКТ. Наше радно време је 24 сата дневно и то 365 дана у години. Резервацију места можете извршити и путем е-маила, такође на КОНТАКТ страни.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button