Beograd Halkidiki
Kombi beli

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ХАЛКИДИКИ

Lokacija bela

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

24 h belo

СВАКОГ ДАНА

У сезони

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – ХАЛКИДИКИ – БЕОГРАД

Драги путници,

Услед тога што грчке пограничне службе онемогућавају несметан комби превоз, нисмо у могућности да наставимо са превозом на овој дестинацији до даљњег.

Уколико дође до промена, благовремено ћемо вас обавестити како овде на НАШЕМ САЈТУ, ТАKО И НА ФБ и ИГ налозима.

Екипа Геа Тоурс-а

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

СВАКОГ ДАНА У СЕЗОНИ – НОН-СТОП

Уколико желите и на време најавите, Геа Тоурс може да обезбеди седиште за дете.

  • За бебе до 2 године – бесплатан превоз.
  • За децу од 2. године пуна цена карте.
  • Деца, узраста до 5 година или висине до 130 цм обавезно користе седиште.
  • Деца, узраста до 18 година (ако путују без родитеља) по Закону, обавезна су да имају код себе овлашћење оба родитеља.
Beograd Halkidiki kombi prevoz

Халкидики

Халкидики се налази у северном делу Егејског мора и у саставу је Грчке. Једина веза са копном је са северне стране, а затвореност полуострва са копна додатно увећавају два језера у овом подручју, Волви и Коронија. Са других страна је море, са југа отворено Егејско море, са запада Солунски залив, а са истока Орфански залив, као његови делови.

Халкидики се простире на преко три хиљаде квадратних километара. Обликом је веома разуђен у јужној половини и ту се образују три мања полуострва: Света гора или Атос на југоистоку, Ситонија на југу и у средини и Касандра на југозападу. Између прва два полуострва налази се Светогорски залив, а између два задња Торонски залив. Западна и источна обала мање су разуђене.

Цео простор Халкидикија је брдовит. Приморске равнице нису нигде шире од пар километара, а највише их је на западној обали острва, до области Солуна. Егејско море у делу око Халкидикија је пријатно и благо, повољно за развој морског туризма. За разлику од мора, слатководни токови у унутрашњости су ретки и лети најчешће пресуше. Слатка вода је одувек била ограничење на полуострву, нарочито током топлијег дела године. Клима је средоземна са нешто оштријим обликом у унутрашњости и на већим.

Света гора

Агио Орос односно Света гора је смештена на најлепшем полуострву Халкидикија у северо-источној Грчкој. Најстарија монашка република света, ризница је грчке православне цркве и национални понос. Ова изолована скупина православних манастира поштује кодексе живота и понашања који се нису мењали преко хиљаду година. Живот на полуострву је посвећен служењу Богу. На полуострву постоји двадесетак самосталних манастира повезаних у мање скупине које носе назив скитови. Сваки манастир има своју самоуправу а и читава „република“ има одређени ниво самоуправе у односу на матичну Грчку државу. Осим грчке православне цркве своје манастире на овом прелепом простору имају руска, бугарска и српска црква (Хиландар). Поред обавеза уско повезаних са богуслужењем монаси имају подељене задатке у одржавању манастира и њему прападајућег поседа а крај је познат и по производњи високо квалитетних сорти вина и грожђа.

Верници који у потрази за духовним миром желе да посете Свету гору морају имати на уму да пријаву Канцеларији за ходочашће у Солуну морају послати минимум шест недеља пре жељеног пута и знати да се у сваком манастиру може остати само једну ноћ. Женама није дозвољен улаз на Свету гору, а најближе што смеју прићи је на петсто метара од ње.

Ситонија

Ситонија је опет савршен избор за оне који траже рајске пешчане плаже и море боје тиркиза, нетакнуту природу и скривене увале. Ово је дестинација у северној Грчкој која последњих година постаје све популарнија и траженија међу туристима из Србије и окружења. Ситонија је средње од три полуострва Халкидикија смештена на раскрсници путева који воде ка суседном Атосу на истоку, односно полуострву Касандра на западу.

Управо зато Ситонија може бити савршен избор за љубитеље активног одмора, а њене специфичности свакако задовољити све оне који траже рајске пешчане плаже и море боје тиркиза, нетакнуту природу, скривене увале, а све то са мирисом боровине. Наиме око 75% полуострва прекривено је густом боровом шумом која се са обронака планина Итамос и Мелитон спушта готово до самих плажа.
Полуострво Касандра се налази на првом од три прста Халкидикија, на самом западу. Историја каже да је ова регија име добила по Касандросу, краљу Македоније још у древним временима. Читаво полуострво има веома богато наслеђе које датира из старогрчког и византијског периода. Дужина полуострва Касандра износи нешто више од педесет километара, док је широко само десет километара. Надморска висина највиших делова полуострва је око 400 метара, док је средишњи део углавном прекривен маслињацима и виноградима.

Ваше место под сунцем

Полуострво Халкидики на својим прстима чува позната летовалишта као што су Пефкохори, Ханиоти, Полихроно, на првом, Сарти, Никити, Неос Мармарас, на другом или чувени Уранополис, на трећем прсту. Сви заједно представљају идеално место за опуштајући одмор, на некој од сунцем окупаних и песковитих обала Егејског мора.

Београд Халкидики са Геа Тоурс-ом

Комби превоз Београд Халкидики врши се свакодневно и то са више полазака у току дана у оба правца. Наше возило долази по вас – на било коју адресу у Београду.

Бројеви телефона за резервисање места за комби превоз  Београд Халкиди (и обратно из Халкидики Београд) налазе се на страници контакт. Наше радно време је 24 сата у току дана и то 365 дана у години. Резервацију места можете извршити и путем е-маил-а такође на контакт страни.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button