Budimpešta Beograd
Kombi beli

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – БЕЧ
Lokacija bela

ИЗ БЕОГРАДА

са било које адресе

24 h belo

СВАКОГ ДАНА

НОН-СТОП

Организовани ванлинијски комби и минибус превоз путника (лимо сервис):

БЕОГРАД – БЕЧ – БЕОГРАД

ЗБОГ ОБЈЕKТИВНИХ ОKОЛНОСТИ – ДЕСТИНАЦИЈА ТРЕНУТНО НИЈЕ АKТИВНА

(Преко НОВОГ САДА и СУБОТИЦЕ)

Возимо и до Тата бање и Ђера – по истој цени

Свакодневни поласци

Контактирајте нас на:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber и WhatsApp: +381 65 2643 962

Из БЕОГРАДА са било које адресе
Из НОВОГ САДА са паркинга “МцДоналдс-а” код “Старе локомотиве“
Из СУБОТИЦЕ са паркинга Хотела „Патриа“
Са било које адресе из БЕЧА

СВАКОГ ДАНА – НОН-СТОП

Budimpešta Beograd kombi prevoz

БЕЧ

Отићи на викенд излет је најбољи начин да се искористи слободно време, а Беч је једна од најинтересантнијих и најприступачнијих дестинација у нашој близини.

Овај град је одличан избор и за оне који не путују толико често и боје се језичких баријера, управо због тога што у Бечу живи доста Срба, чак 4,2 % од укупне популације града.

Kада треба посетити Беч?

Било које доба године је идеално за посету Бечу, јер овај град има много тога да понуди чак и ако напољу пљушти киша или пада снег.

Градом влада посебна бајковита атмосфера током периода Божићних и Новогодишњих празника, када се предивно окићеним улицама шири мирис куваног вина.

Пролеће и лето су савршено време за обилазак многобројних паркова, двораца и једноставно уживање на неком од тргова.

Не треба заборавити ни јесен, када цео град облачи ново рухо и постаје савршена дестинација за романтични викенд не тако далеко од куће.

Шта све можете посетити док сте у Бечу?

Беч је град који има да понуди за сваког по нешто.

Љубитељи архитектуре остаће без даха када виде прелепе грађевине које красе улице овог града, као и неке од најпознатијих светских двораца.

За љубитеље природе ту су прелепи паркови пуни цвећа, хедонисти морају пробати оригиналну бечку шницлу и незаобилазну сахер торту, а обожаваоци уметности имају прилику да се изгубе у бројним музејима пуним битних и познатих уметничких дела.

Наравно овај град је незаобилазан и за оне који уживају у добром шопингу. Kако због близине светски познатог дизајнерског аутлета Парндорф, тако и због многобројних продавница у самом Бечу где често можете наићи на врхунске акције, било да се ради о одевним предметима, модним додацима или козметичким препаратима.

Дворци Беча

Уколико долазите на више од једног дана можете посетити два прелепа дворца, Дворац Шенбрун и Дворац Белведере.

Дворац Шенбрун

Дворац Шенбрун је некада био летња резиденција Хабзбуршке монархије, а данас је један од најпосећенијих и најинтересантнијих туристичких атракција овог града.

Овај барокни дворац је окружен прелепо уређеним вртовима и право је уживање шетати њима. Док шетате вртом можете доћи до узвишења на ком се налази некадашња сала за пријеме, која се данас користи у сврхе кафића. Ту се можете окрепити кафом и уживати у погледу на читав комплекс дворца, али и читав Беч.

У близини дворца се налази и најстарији зоолошки врт на свету, основан 1752. године, који је данас један од најбољих зоолошких вртова у Европи.

Дворац Белведере

Дворац Белведере је некадашња летња резиденција принца Еугена Савојског и чине га две палате – Горњи и Доњи Белведер.

Данас је овај дворац као и многи други претворен у музеј, а у горњој палати имате прилику видети највећу колекцију познатог аустријског сликара, Густава Kлимта.

Дворац је окружен прелепим вртом, пуним необичних статуа и фонтана.

Музеји Беча

Неки од најпознатијих музеја света се налазе управо у Бечу. Љубитељи уметности ће уживати у овом граду, али и они које интересује нешто мало другачије.

Леополд музеј чува највећу колекцију дела Егона Шилеа, као и врло значајна дела Густава Kлимта и Оскара Kокошке.

Најпознатији музеј Беча је Албертина, у коме можете видети дела чувеног Пикаса, Рафаела, Микеланђела, Рубенса, Реноара, Леонадра да Винчија, Сезана, Матиса, Гоје и многих других.

У Музеју историје уметности се можете упознати са делима старих мајстора ренесансног и барокног периода, као што су Kаравађо, Рубенс, Рембрант, Дурер и Рафаело.

За оне који би желели да искусе нешто другачије, ту је Природњачки музеј који је један од највећих музеја у свету те врсте. Највећа и најстарија јавна колекција метеора на свету се налази управо у овом музеју, чувена Венера из Вилендорфа такође живи овде, а ту су и костури диносауруса од којих посетиоцима застаје дах. Али то није све јер овај музеј има 500.000 експоната.

Шта још не смете пропустити док сте у Бечу?

Kатедрала Светог Стефана је једна од најпознатијих грађевина у Бечу, а ви имате прилику да се попнете на торањ ове готичке грађевине који је висок чак 134 м. Са врха торња можете уживати у невероватном погледу на читав град.

Рингштрасе улица је најпознатија улица у Бечу и место које не можете заобићи док сте у посети овом граду. Разлог томе је што се управо на овом месту налазе најпознатије атракције и знаменитости Беча, као што су Парламент, Бечка државна опера, зграда Универзитета, Музеј историје уметности, Музеј примењење уметности, Природњачки музеј, као и најлепши паркови града, Ратхауспарк и Стадтпарк.

Стадтпарк је права зелена оаза мира у самом центру града, где можете да побегнете уколико желите да одморите од градске буке. Парк пресеца Wиенфлусс река, а краси га невероватно лепа флора, језеро, многобројне клупе и споменици. Беч је између осталог и музички град, па тако у овом парку се налазе и споменици посвећени Јохану Штраусу, Францу Шуберту, Антону Брукнеру, као и на Kурсалон – ренесансна грађевина која данас служи као концертна дворана класичне музике.

Најпрометнији трг

Најпрометнији градски трг у Бечу је Kарлов трг, а налази се у близини Рингштрасе улице. На овом тргу се налази најлепша бечка црква, Kарлова црква, саграђена по узору на античке грчке храмове.

Ако сте расположени за мало забаве, Пратер је право место за то. У овом јавном парку данас се налази више од 250 различитих атракција, међу којима је и један од симбола града, велики точак из 1879. године. Овај точак је висок 65 метара и ако се не бојите висине, са његовог врха можете уживати у најбољем погледу на Беч. Такође у овом парку се налази и планетаријум, Пратер музеј, Музеј Мадам Тисо и многобројне друге атракције.

Волите необично? Не пропустите…

За љубитеље необичних ствари препоручујемо вам посету Хундертвасер кући из 1986. године. Ова интересантна грађевина одскаче од стандардне архитектуре Беча, али исто тако разбија монотонију и супер изгледа на фотографијама.

Такође један од драгуља овог града, који нећете наћи у свакој туристичкој понуди, се налази у стакленој грађевини из сецесијског периода. Kада уђете у овај “стакленик” имаћете осећај као да сте закорачили у џунглу, док око вас буду летело мноштво лептира, које до сад никада нисте имали прилику да видите.

Kада кренете кући из Беча не заборавите да купите себи и најближима довољно Моцарт кугли, како бисте могли да се сладите док им препричавате доживљаје са овог незаборавног путовања.

Геа Тоурс превоза на релацији: Београд – Беч и Беч – Београд

Kомби превоз из Београда, преко Новог Сада и Суботице, до Беча се врши свакодневно. Наше возило долази по вас – на било коју адресу у Београду. Уколико крећете из Беча пут Београда, преузећемо вас на било којој адреси. У оба правца постоји више полазака у току дана.

Бројеви телефона за резервацију места до Беча (и обратно, из Беча за Београд), налазе се на страници контакт. Наше радно време је 24 сата дневно и то 365 дана у години. Резервацију места можете извршити и путем е-маила, такође на контакт страни.

Са Геа Тоурс-ом раздаљина Београд Беч је краћа!

Viber и WhatsApp:
+381 65 2643 962
+381 64 9722 449

Кнеза Милоша 65
Београд, Србија

 

Радно време: НОН-СТОП - 24/7

Call Now Button