Beograd Jahorina
Beli kombi

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – JAHORINA

Lokacija

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

Radno vreme

SVAKOG DANA

NON-STOP

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – JAHORINA  BEOGRAD

Svakodnevni polasci

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz BEOGRADA sa bilo koje adrese
Sa bilo koje adrese sa JAHORINE

SVAKOG DANA – NON-STOP

Beograd Jahorina

Jahorina

Najpoznatija i najimpozantnija planina susedne Bosne i Hercegovine je svakako planina Jahorina. Planina koja će vas ostaviti bez daha, planina poznata po Zimskim olimpijskim igrama, divna leti, a još lepša zimi – sve to i mnogo više je Jahorina.

Planina se nalazi jednim delom u opštini Pale, a drugim delom u opštini Trnovo u Republici Srpskoj i pripada Dinarskom planinskom sistemu. Najviši vrh planine je Ogorjelica i nalazi se na čitavih 1.916 m nadmorske visine.

Poreklo imena

Jahorina je ranije imala malo drugačije, ali slično ime i zvala se Javorina. A svoje ime je dobila po jednom drvetu koje ipak voli malo južnije krajeve. Planinski odnosno grčki javor je baš ovu planinu izabrao za svoje najsevernije stanište i time postao jedna od glavnih prirodnih atrakcija.

A kako je došlo do promene imena? U toku turske okupacije Turci su često u rečima menjali slovo V u slovo H i tako je nastala Jahorina od Javorine.

Jahorina tokom zimskih dana

Onaj ko jednom poseti Jahorinu stalno joj se vraća, bilo to leto ili zima. Ali ako želite da upoznate prave čari Jahorine najbolje je da dođete u zimskom periodu. A kada se zaljubite u ono što ova planina ima da ponudi, sa prvim zracima sunca doći ćete ponovo i kad se sneg otopi.

Tokom zimskh meseci Jahorinu krasi snežni prekrivač koji može da dostigne visinu i do 3 m.

Razlog zbog kog mnogi iz Bosne i Hercegovine, ali i iz susednih zemalja obožavaju Jahorinu je fenomenalna konfiguracija terena, kao i 20 km staza za razne alpske discipline. Za rekreativce tu su blage padine u Rajskoj dolini, prelep i kvalitetan sneg, ali i pogodna i prijatna klima u kojoj ćete uživati.

U toku godine u proseku 175 dana je planina prekrivena snegom i to od oktobra pa sve do kraja maja, što je čini idealnim mestom za sve one koji uživaju na snegu i zimskim sportovima.

Planina je odličan izbor za sve uzraste, pa na njoj možete videti i profesionalne skijaše, ali i totalne početnike. Postoje dečije i početničke staze, plave, crvene kojih ima najviše, a postoje i crne staze za one najiskusnije.

Ako se nikada do sada niste oprobali u jednom od najuzbudljivijih zimskih sportova – skijanju, na Jahorini postoje i škole skijanja, kako za mališane, tako i za onu malo stariju decu i odrasle. A kada se umorite od skijanja možete iznajmiti motorne sanke i istraživati planinu sa njima.

Jahorina tokom toplih letnjih meseci

Tokom maja počinje sneg da se topi i za sobom ostavlja prelepe gusto zelene proplanke, koji su idealni za planinarenje ili prosto uživanje u prirodi. Iako je ova planina najpopularnija u toku zimske sezone, svakako je vredi posetiti i tokom letnjeg perioda.

Pružite sebi nekoliko dana potpunog odmora i zena na proplancima Jahorine, uživajte u vidikovcima, neverovatnoj prirodi, oprobajte se u vožnji bagijem ili kvadom, a na kraju dana udovoljite sebi jednim spa tretmanom, jer ova planina ima i to da vam ponudi.

Jednom kada je posetite sigurno ćete jedva čekati da joj se ponovo vratite, a doživljaje i lepotu ove planine još dugo ćete prepričavati svakom koga sretnete.

Gea Tours prevoz na relaciji: Beograd Jahorina i JahorinaBeograd

Kombi prevoz do Jahorine, svakoga dana na relaciji: Beograd – Jahorina– Beograd. Ukoliko krećete put Jahorine iz Beograda, naše vozilo će doći po vas na bilo koju adresu.

Brojevi telefona za rezervaciju mesta na relaciji Beograd Jahorina (i obratno, sa Jahorine za Beograd) nalaze se na stranici kontakt. Naše radno vreme je svih 24 sata dnevno i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-maila.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button