Beograd Halkidiki
Kombi beli

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – HALKIDIKI

Lokacija bela

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese

24 h belo

SVAKOG DANA

U sezoni

aOrganizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – HALKIDIKI – BEOGRAD

Dragi putnici,

Usled toga što grčke pogranične službe onemogućvaju nesmetan kombi prevoz, nismo u mogućnosti da nastavimo sa prevozom na ovoj destinaciji do daljnjeg.

Ukoliko dođe do promena, blagovremeno ćemo vas obavestiti kako ovde na NAŠEM SAJTU, TAKO I NA FB i IG nalozima.

Ekipa Gea Tours-a

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

SVAKOG DANA U SEZONI – NON-STOP

Ukoliko želite i na vreme najavite, Gea Tours može da obezbedi sedište za dete.

  • Za bebe do 2 godine – besplatan prevoz.
  • Za decu od 2. godine puna cena karte.
  • Deca, uzrasta do 5 godina ili visine do 130 cm obavezno koriste sedište.
  • Deca, uzrasta do 18 godina (ako putuju bez roditelja) po Zakonu, obavezna su da imaju kod sebe ovlašćenje oba roditelja.
Beograd Halkidiki kombi prevoz

Halkidiki

Halkidiki se nalazi u severnom delu Egejskog mora i u sastavu je Grčke. Jedina veza sa kopnom je sa severne strane, a zatvorenost poluostrva sa kopna dodatno uvećavaju dva jezera u ovom području, Volvi i Koronija. Sa drugih strana je more, sa juga otvoreno Egejsko more, sa zapada Solunski zaliv, a sa istoka Orfanski zaliv, kao njegovi delovi.

Halkidiki se prostire na preko tri hiljade kvadratnih kilometara. Oblikom je veoma razuđen u južnoj polovini i tu se obrazuju tri manja poluostrva: Sveta gora ili Atos na jugoistoku, Sitonija na jugu i u sredini i Kasandra na jugozapadu. Između prva dva poluostrva nalazi se Svetogorski zaliv, a između dva zadnja Toronski zaliv. Zapadna i istočna obala manje su razuđene.

Ceo prostor Halkidikija je brdovit. Primorske ravnice nisu nigde šire od par kilometara, a najviše ih je na zapadnoj obali ostrva, do oblasti Soluna. Egejsko more u delu oko Halkidikija je prijatno i blago, povoljno za razvoj morskog turizma. Za razliku od mora, slatkovodni tokovi u unutrašnjosti su retki i leti najčešće presuše. Slatka voda je oduvek bila ograničenje na poluostrvu, naročito tokom toplijeg dela godine. Klima je sredozemna sa nešto oštrijim oblikom u unutrašnjosti i na većim.

Sveta gora

Agio Oros odnosno Sveta gora je smeštena na najlepšem poluostrvu Halkidikija u severo-istočnoj Grčkoj. Najstarija monaška republika sveta, riznica je grčke pravoslavne crkve i nacionalni ponos. Ova izolovana skupina pravoslavnih manastira poštuje kodekse života i ponašanja koji se nisu menjali preko hiljadu godina. Život na poluostrvu je posvećen služenju Bogu. Na poluostrvu postoji dvadesetak samostalnih manastira povezanih u manje skupine koje nose naziv skitovi. Svaki manastir ima svoju samoupravu a i čitava „republika“ ima određeni nivo samouprave u odnosu na matičnu Grčku državu. Osim grčke pravoslavne crkve svoje manastire na ovom prelepom prostoru imaju ruska, bugarska i srpska crkva (Hilandar). Pored obaveza usko povezanih sa bogusluženjem monasi imaju podeljene zadatke u održavanju manastira i njemu prapadajućeg poseda a kraj je poznat i po proizvodnji visoko kvalitetnih sorti vina i grožđa.

Vernici koji u potrazi za duhovnim mirom žele da posete Svetu goru moraju imati na umu da prijavu Kancelariji za hodočašće u Solunu moraju poslati minimum šest nedelja pre željenog puta i znati da se u svakom manastiru može ostati samo jednu noć. Ženama nije dozvoljen ulaz na Svetu goru, a najbliže što smeju prići je na petsto metara od nje.

Sitonija

Sitonija je opet savršen izbor za one koji traže rajske peščane plaže i more boje tirkiza, netaknutu prirodu i skrivene uvale. Ovo je destinacija u severnoj Grčkoj koja poslednjih godina postaje sve popularnija i traženija među turistima iz Srbije i okruženja. Sitonija je srednje od tri poluostrva Halkidikija smeštena na raskrsnici puteva koji vode ka susednom Atosu na istoku, odnosno poluostrvu Kasandra na zapadu.

Upravo zato Sitonija može biti savršen izbor za ljubitelje aktivnog odmora, a njene specifičnosti svakako zadovoljiti sve one koji traže rajske peščane plaže i more boje tirkiza, netaknutu prirodu, skrivene uvale, a sve to sa mirisom borovine. Naime oko 75% poluostrva prekriveno je gustom borovom šumom koja se sa obronaka planina Itamos i Meliton spušta gotovo do samih plaža.
Poluostrvo Kasandra se nalazi na prvom od tri prsta Halkidikija, na samom zapadu. Istorija kaže da je ova regija ime dobila po Kasandrosu, kralju Makedonije još u drevnim vremenima. Čitavo poluostrvo ima veoma bogato nasleđe koje datira iz starogrčkog i vizantijskog perioda. Dužina poluostrva Kasandra iznosi nešto više od pedeset kilometara, dok je široko samo deset kilometara. Nadmorska visina najviših delova poluostrva je oko 400 metara, dok je središnji deo uglavnom prekriven maslinjacima i vinogradima.

Vaše mesto pod suncem

Poluostrvo Halkidiki na svojim prstima čuva poznata letovališta kao što su Pefkohori, Hanioti, Polihrono, na prvom, Sarti, Nikiti, Neos Marmaras, na drugom ili čuveni Uranopolis, na trećem prstu. Svi zajedno predstavljaju idealno mesto za opuštajući odmor, na nekoj od suncem okupanih i peskovitih obala Egejskog mora.

Beograd Halkidiki sa Gea Tours-om

Kombi prevoz Beograd Halkidiki vrši se svakodnevno i to sa više polazaka u toku dana u oba pravca. Naše vozilo dolazi po vas – na bilo koju adresu u Beogradu. 

Brojevi telefona za rezervisanje mesta za kombi prevoz  Beograd Halkidi (i obratno iz Halkidiki Beograd) nalaze se na stranici kontakt. Naše radno vreme je 24 sata u toku dana i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-mail-a takođe na kontakt strani.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button