Budimpešta Beograd
Kombi beli

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – BEČ

Lokacija bela

IZ BEOGRADA

sa bilo koje adrese
24 h belo

SVAKOG DANA

NON-STOP

Organizovani vanlinijski kombi i minibus prevoz putnika (limo servis):

BEOGRAD – BEČ – BEOGRAD

ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI – DESTINACIJA TRENUTNO NIJE AKTIVNA

(Preko NOVOG SADA i SUBOTICE)

Vozimo i do Tata banje i Đera – po istoj ceni

Svakodnevni polasci

Kontaktirajte nas na:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Iz BEOGRADA sa bilo koje adrese
Iz NOVOG SADA sa parkinga “McDonalds-a” kod “Stare lokomotive“
Iz SUBOTICE sa parkinga Hotela „Patria“
Sa bilo koje adrese iz BEČA

SVAKOG DANA – NON-STOP

Budimpešta Beograd kombi prevoz

BEČ

Otići na vikend izlet je najbolji način da se iskoristi slobodno vreme, a Beč je jedna od najinteresantnijih i najpristupačnijih destinacija u našoj blizini.

Ovaj grad je odličan izbor i za one koji ne putuju toliko često i boje se jezičkih barijera, upravo zbog toga što u Beču živi dosta Srba, čak 4,2 % od ukupne populacije grada.

Kada treba posetiti Beč?

Bilo koje doba godine je idealno za posetu Beču, jer ovaj grad ima mnogo toga da ponudi čak i ako napolju pljušti kiša ili pada sneg.

Gradom vlada posebna bajkovita atmosfera tokom perioda Božićnih i Novogodišnjih praznika, kada se predivno okićenim ulicama širi miris kuvanog vina.

Proleće i leto su savršeno vreme za obilazak mnogobrojnih parkova, dvoraca i jednostavno uživanje na nekom od trgova.

Ne treba zaboraviti ni jesen, kada ceo grad oblači novo ruho i postaje savršena destinacija za romantični vikend ne tako daleko od kuće.

Šta sve možete posetiti dok ste u Beču?

Beč je grad koji ima da ponudi za svakog po nešto.

Ljubitelji arhitekture ostaće bez daha kada vide prelepe građevine koje krase ulice ovog grada, kao i neke od najpoznatijih svetskih dvoraca.

Za ljubitelje prirode tu su prelepi parkovi puni cveća, hedonisti moraju probati originalnu bečku šniclu i nezaobilaznu saher tortu, a obožavaoci umetnosti imaju priliku da se izgube u brojnim muzejima punim bitnih i poznatih umetničkih dela.

Naravno ovaj grad je nezaobilazan i za one koji uživaju u dobrom šopingu. Kako zbog blizine svetski poznatog dizajnerskog autleta Parndorf, tako i zbog mnogobrojnih prodavnica u samom Beču gde često možete naići na vrhunske akcije, bilo da se radi o odevnim predmetima, modnim dodacima ili kozmetičkim preparatima.

Dvorci Beča

Ukoliko dolazite na više od jednog dana možete posetiti dva prelepa dvorca, Dvorac Šenbrun i Dvorac Belvedere.

Dvorac Šenbrun

Dvorac Šenbrun je nekada bio letnja rezidencija Habzburške monarhije, a danas je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih turističkih atrakcija ovog grada.

Ovaj barokni dvorac je okružen prelepo uređenim vrtovima i pravo je uživanje šetati njima. Dok šetate vrtom možete doći do uzvišenja na kom se nalazi nekadašnja sala za prijeme, koja se danas koristi u svrhe kafića. Tu se možete okrepiti kafom i uživati u pogledu na čitav kompleks dvorca, ali i čitav Beč.

U blizini dvorca se nalazi i najstariji zoološki vrt na svetu, osnovan 1752. godine, koji je danas jedan od najboljih zooloških vrtova u Evropi.

Dvorac Belvedere

Dvorac Belvedere je nekadašnja letnja rezidencija princa Eugena Savojskog i čine ga dve palate – Gornji i Donji Belveder.

Danas je ovaj dvorac kao i mnogi drugi pretvoren u muzej, a u gornjoj palati imate priliku videti najveću kolekciju poznatog austrijskog slikara, Gustava Klimta.

Dvorac je okružen prelepim vrtom, punim neobičnih statua i fontana.

Muzeji Beča

Neki od najpoznatijih muzeja sveta se nalaze upravo u Beču. Ljubitelji umetnosti će uživati u ovom gradu, ali i oni koje interesuje nešto malo drugačije.

Leopold muzej čuva najveću kolekciju dela Egona Šilea, kao i vrlo značajna dela Gustava Klimta i Oskara Kokoške.

Najpoznatiji muzej Beča je Albertina, u kome možete videti dela čuvenog Pikasa, Rafaela, Mikelanđela, Rubensa, Renoara, Leonadra da Vinčija, Sezana, Matisa, Goje i mnogih drugih.

U Muzeju istorije umetnosti se možete upoznati sa delima starih majstora renesansnog i baroknog perioda, kao što su Karavađo, Rubens, Rembrant, Durer i Rafaelo.

Za one koji bi želeli da iskuse nešto drugačije, tu je Prirodnjački muzej koji je jedan od najvećih muzeja u svetu te vrste. Najveća i najstarija javna kolekcija meteora na svetu se nalazi upravo u ovom muzeju, čuvena Venera iz Vilendorfa takođe živi ovde, a tu su i kosturi dinosaurusa od kojih posetiocima zastaje dah. Ali to nije sve jer ovaj muzej ima 500.000 eksponata.

Šta još ne smete propustiti dok ste u Beču?

Katedrala Svetog Stefana je jedna od najpoznatijih građevina u Beču, a vi imate priliku da se popnete na toranj ove gotičke građevine koji je visok čak 134 m. Sa vrha tornja možete uživati u neverovatnom pogledu na čitav grad.

Ringštrase ulica je najpoznatija ulica u Beču i mesto koje ne možete zaobići dok ste u poseti ovom gradu. Razlog tome je što se upravo na ovom mestu nalaze najpoznatije atrakcije i znamenitosti Beča, kao što su Parlament, Bečka državna opera, zgrada Univerziteta, Muzej istorije umetnosti, Muzej primenjenje umetnosti, Prirodnjački muzej, kao i najlepši parkovi grada, Rathauspark i Stadtpark.

Stadtpark je prava zelena oaza mira u samom centru grada, gde možete da pobegnete ukoliko želite da odmorite od gradske buke. Park preseca Wienfluss reka, a krasi ga neverovatno lepa flora, jezero, mnogobrojne klupe i spomenici. Beč je između ostalog i muzički grad, pa tako u ovom parku se nalaze i spomenici posvećeni Johanu Štrausu, Francu Šubertu, Antonu Brukneru, kao i na Kursalon – renesansna građevina koja danas služi kao koncertna dvorana klasične muzike.

Najprometniji trg

Najprometniji gradski trg u Beču je Karlov trg, a nalazi se u blizini Ringštrase ulice. Na ovom trgu se nalazi najlepša bečka crkva, Karlova crkva, sagrađena po uzoru na antičke grčke hramove.

Ako ste raspoloženi za malo zabave, Prater je pravo mesto za to. U ovom javnom parku danas se nalazi više od 250 različitih atrakcija, među kojima je i jedan od simbola grada, veliki točak iz 1879. godine. Ovaj točak je visok 65 metara i ako se ne bojite visine, sa njegovog vrha možete uživati u najboljem pogledu na Beč. Takođe u ovom parku se nalazi i planetarijum, Prater muzej, Muzej Madam Tiso i mnogobrojne druge atrakcije.

Volite neobično? Ne propustite…

Za ljubitelje neobičnih stvari preporučujemo vam posetu Hundertvaser kući iz 1986. godine. Ova interesantna građevina odskače od standardne arhitekture Beča, ali isto tako razbija monotoniju i super izgleda na fotografijama.

Takođe jedan od dragulja ovog grada, koji nećete naći u svakoj turističkoj ponudi, se nalazi u staklenoj građevini iz secesijskog perioda. Kada uđete u ovaj “staklenik” imaćete osećaj kao da ste zakoračili u džunglu, dok oko vas budu letelo mnoštvo leptira, koje do sad nikada niste imali priliku da vidite.

Kada krenete kući iz Beča ne zaboravite da kupite sebi i najbližima dovoljno Mocart kugli, kako biste mogli da se sladite dok im prepričavate doživljaje sa ovog nezaboravnog putovanja.

Gea Tours prevoza na relaciji: Beograd – Beč i Beč – Beograd

Kombi prevoz iz Beograda, preko Novog Sada i Subotice, do Beča se vrši svakodnevno. Naše vozilo dolazi po vas – na bilo koju adresu u Beogradu. Ukoliko krećete iz Beča put Beograda, preuzećemo vas na bilo kojoj adresi. U oba pravca postoji više polazaka u toku dana.

Brojevi telefona za rezervaciju mesta do Beča (i obratno, iz Beča za Beograd), nalaze se na stranici kontakt. Naše radno vreme je 24 sata dnevno i to 365 dana u godini. Rezervaciju mesta možete izvršiti i putem e-maila, takođe na kontakt strani.

Sa Gea Tours-om razdaljina Beograd Beč je kraća!

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Miloša 65
Beograd, Srbija

 

Radno vreme: NON-STOP - 24/7

Call Now Button