Budimpešta Beograd
Kombi beli

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – SZALONIKI
Lokacija bela

BELGRÁDBÓL

bármelyik cimről
24 h belo

MINDEN NAP

NON-STOP

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – SZALONIKI – BELGRÁD

Indulások minden nap

Elérhetőségeink:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

BELGRÁDBÓL bármelyik cimről
SZALONIKIBŐL bármelyik cimről

MINDEN NAP – NON-STOP

Ha úgy kivánják és időben jelzik, a Gea Tours külön gyermekülőhelyet biztosithat. 

Gyermekek részére 2 éves korig – ingyenes szállitás.
Gyermekek részére 2 éves kor felett – teljes jegyár.
Az 5 évet betöltött illetve 130 cm magasságig kötelező a külön ülőhely használata.
Gyermekeknek 18 éves korig (ha szülők nélkül utaznak) a törvény értelmében kötelező mindkét szülő jóváhagyása.

Budimpešta Beograd kombi prevoz

SZALONIKI

Szaloniki Görögország második legnagyobb városa, ismert kikötőváros, azoknak a turistáknak kedvenc helye, akik szivesen szürcsölgetik a kávéjukat a napsütötte Arisztotelész téren és élvezik a gyönyörű város látványát, az ókori római és bizánci örökséget.

Ez a világon Thessaloniki, Salonika vagy Saloniki néven ismert város ajándékozta meg Görögországot a legjelentősebb zenészekkel, művészekkel, költőkkel, filozófusokkal.

Szaloniki modern hangulatához tulajdonképpen fenséges történelmének szimbólumai járulnak hozzá leginkább: a dokkok között magasba nyúló Fehér toronytól a város feletti Ano Poli nevet viselő bizánci várfalak.

Az Ano Poli vagy Felső Város az, ami az ottománkori Szalonikiből megmaradt. Itt találhatók a város legrégebbi és legjelentősebb városi szentélyei, amelyek szerencsére nem sérültek meg az 1917-es tűzvészben. A város az UNESCO világörökségei között szerepel s a Kormány védelmét élvezi hagyományos külsejének megőrzése érdekében. Sok hagyomásos kis ház található a csendes utcácskáiban, amelyek alatt impozáns épületek rejlenek mint amilyen az Agios Dimitrios Temploma (amelynek eredete az V. századra tehető), a nagy római Rotond, valamint Galerius boltive a Kamarában.

A város nagyszámú ifjúsága élénkké, dinamikusá teszi a város hangulatát, ami különösen a meleg hónapokban érzékelhető az utcákon és a kávéházakban. A tágas sugárutak, parkok, terek, valamint a kereskedelmi negyedek utcáit övezik, a régi házak, a neoklasszikus stilusú épületek jól megférnek egymás mellett a modern lakóépületekkel és érdekes élményt nyújtanak a látogatóknak.

Szaloniki Görögország második legjelentősebb gazdasági, ipari és politikai központja. A város Délkelet-Európa fő közlekedési csomópontja is, kereskedelmi kikötője nagy jelentőségű nemcsak Görögország, hanem Délkelet-Európa részére is. A görög kormányfő minden évben, a szalonikii Kereskedelmi vásáron megtartott beszédében ismerteti a Kormány politikáját vagy pénzügyi és gazdasági eredményeit.

Mit kell okvetlenül megnézni Szalonikiben 

Ami a történelmet illeti, ha Szerbiából érkezik, nem szalaszthatja el a Szalonikiben található Zejtinlik szerb katonai temető megtekintését, ahol az Első Világháborúban, a szaloniki fronton elesett szerb, francia, olasz, angol és orosz katonák nyugszanak.

Szalonikiben valóban sok ismert látnivaló van, ami a városnak egyedülálló varázslatot és különleges külsőt kölcsönöz, ami vonzza a turistákat.  Ilyen mindenek előtt: a Fehér torony – Szaloniki szimbóluma, a bizánci várfalak, a hagyományos görög épitészet, a szaloniki tengerpart érdekes, szép kávéházaial, üzletei és még sok minden más.

Éjjeli élet

Másrészt köztudott, hogy Görögország  24 órán át él a nyári időszakban, de azon kivül is. A görögök egyszerűen szeretik az éjjeli életet. A hét minden napján kijárnak és késő éjjelig zajlik az élet. A kávéházak hajnali háromig tartanak nyitva, hétvégén pedig egészen reggelig. A szórakozás kávéházakban kezdődik ital mellett (kávét 21h után nem szolgálnak fel). A legtöbb a klasszikus kávéház, de sok olyan hely is van, ami egyben kávéház, klubb és étterem.

Az esti műsor a diszkókban elektronikus zenével kezdődik, de a későbbi órákban a görög zenét a zeibekiko és a ciftetelli táncával és egy pohár szfinxtel játszák. Görögországban az éjszakai élet valójában gazdagabb, mint a nappali és a görög ezt nem akarják megtagadni maguktól.

Mégis, akármennyire ismert jellegzetes éjjeli szórakozási lehetőségeiről és látványosságairól, Szalonikiben vannak a görög strandok legszebbjei, mint a Perea, Agia Triada, Epanom és mások. Oly sok az érdekes turista látványosság Szalonikiben, hogy fel sem sorolhatjuk mind, de az biztos, hogy maga Szaloniki is rendkivül vonzó turista célpont. Szaloniki éghajlata részben Földközi tengeri, részben szárazföldi. A szalonikii nyárra a nedves éjszakák, s a nem túl forró, kellemes nappalok jellemzőek. A nappali hőmérséklet meghaladja ugyan a 30°C fokot, de ritkán magasabb 40°C foknál.

A szerbiai turistáknak, állitólag, rendkivül kedvező ez a klima, ezért a szalonikii strandokra okvetlenül ellátogatnak, ha nem is az egész szabadságuk idejére, de útba ejtik.

Belgrádból Szalonikibe a Gea Tours-szal

Kombi-szállitás a Belgrád – Szaloniki útvonalon, napi több indulással. A mi járművünk bármilyen belgrádi lakcimre eljön Önért.

A helyjegyfoglalás Szaloniki felé (és ellenkező irányban, Szalonikiből Belgrádba) a KAPCSOLAT oldalon található telefonos elérhetőségeinken végezhető el. Napi 24 órás munkaidővel dolgozunk az év mind a 365 napján. Helyfoglalás végezhető e-mail cimen keresztül is, szintén a KAPCSOLAT oldalon.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Milosa 65
Belgrád, Szerbia

 

24 ÓRÁN ÁT NAPONTA – 365 NAPON ÉVENTE FELVEHETI A KAPCSOLATOT VELÜNK

Call Now Button