Beograd Halkidiki
Kombi beli

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – HALKIDIKI
Lokacija bela

BELGRÁDBÓL

bármelyik cimről
24 h belo

MINDEN NAP

NON-STOP

Szervezett járaton kivüli kombi- és minibuszszállitás (limo szolgálat):

BELGRÁD – HALKIDIKI – BELGRÁD

Indulások minden nap

Elérhetőségeink:

+381 11 2686 622
+381 65 2686 622

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

BELGRÁDBÓL bármelyik cimről
HALKIDIKIBŐL bármelyik cimről

MINDEN NAP – NON-STOP 

Ha úgy kivánják és időben jelzik, a Gea Tours külön gyermekülőhelyet biztosithat. 

Gyermekek részére 2 éves korig – ingyenes szállitás.
Gyermekek részére 2 éves kor felett – teljes jegyár.
Az 5 évet betöltött illetve 130 cm magasságig kötelező a külön ülőhely használata.
Gyermekeknek 18 éves korig (ha szülők nélkül utaznak) a törvény értelmében kötelező mindkét szülő jóváhagyása.

Beograd Halkidiki kombi prevoz

HALKIDIKI

Halkidiki az Égei tenger északi részén helyezkedik el, s Görögországhoz tartozik. Csak észak felé van kapcsolata a szárazfölddel, s a félszigetet a szárazföld felől két tó is határolja, a Volvi és a Koronia. Több oldalról is tenger veszi körül, délen az Égei tenger, nyugaton a Szaloniki öböl, keleten az Orfan öböl. 

Halkidiki több, mint háromezer négyzetkilométeres területen fekszik. A déli oldalon a partja igen változatos, ezt három kisebb félsziget képezi: az Athos-i Szent Hegy  délkeleten, Sithonia délen és középen, valamint Kassandra délnyugaton. Az első két félsziget között húzódik az Athos-i öböl, a másik kettő között pedig a Toroneos öböl. A nyugati és a keleti part nem olyan változatos.

Egész Halkidiki hegyvidék. A partmenti sikságai sehol sem szélesebbek néhány kilométernél, legtöbb van belőlük a félsziget nyugati oldalán, a Szaloniki régióban. A Halkidikit övező Égei tenger kellemes, enyhe, alkalmas a tengeri turizmus fejlesztésére. A tengertől eltérően, a parttól távolabb eső édesvizű folyócskákból kevés van és nyáron általában kiszáradnak. A félszigeten mindig is hiány volt édesvizből, különösen az év melegebb felében. Az éghajlat itt Földközi-tengeri, valamivel ridegebb a szárazföldi részen és a magaslatokon.

Szent Hegy 

Az Agio Oros vagy Szent Hegy Halkidiki legszebb félszigetén helyezkedik el, Görögország észak-keleti részén. Ez a világ legrégibb szerzetesi köztársasága, a görög orthodox egyház tárháza és nemzeti büszkesége. Ez az elszigetelten álló ortodox monostoregyüttes immár ezer éve változatlanul érvényes élet- és viselkedés-szabályokat követ. A félszigete élete az Isten szolgálatának van alárendelve. A félszigetnek mintegy húsz önálló monostora van, amelyek kisebb, egybetartozó monostorcsoportokat, szkitákat  képeznek. Mindegyik monostornak saját helyi igazgatása van, s az egész “köztársaságnak” is megvan a maga önigazgatása, mindez meghatározott szinten működik az anyaországéhoz, Görögország közigazgatásához viszonyitva. A görög orthodox egyházon kivül ezen a csodálatos helyen orosz, bolgár és szerb pravoszláv (Hilandar) monostorok is vannak. Az istentisztelethez közvetlenül kapcsolódó kötelezettségeiken kivül a szerzetesek a feladatokat egymás között megosztva, közösen viselik gondját a monostoroknak és a hozzájuk tartozó gazdaságnak, s e táj kiváló minőségű boráról és szőlejéről ismert.

Azoknak a hivőknek, akik lelki megnyugvást keresve el szeretnének látogatni a Szent Hegyre, nem szabad megfeletkezniük arról, hogy ebbéli szándékukról a tervezett utazásuk  előtt legalább hat héttel értesiteniük kell a Szalonikiben székelő Zarándoklati Irodát és azt is tudniuk kell, hogy egy-egy monostorban cask egy éjszakát tölthetnek. Nők részére nem engedélyezett a Szent Hegyre való belépés, legfeljebb ötszáz méterre közelithetik meg.

Sithonia

Sithonia tökéletes választás azok számára, akik mennyei homokos strandokat és rejtett öblöket keresnek, ahol türkizkék a tenger és érintetlen a természet. Ez az észak görögországi úticél az utóbbi években egyre népszerűbb és keresettebb a szerbiai és a környező országokbeli turisták körében. Sithonia Halkidiki három félszigete közül a középső, a szomszédos, keletebbre lévő Szent Hegyre és a nyugatabbra lévő Kassandra félszigetre vezető utak kereszteződésénél fekszik.

Éppen ezért Sithonia kiváló hely lehet az aktiv pihenés kedvelői számára, mert a hely adottságai biztosan kielégitik az igényeit mindazoknak, akik mennyei homokos strandokat és türkizszinű tengert, meg rejtett öblöket, a fenyvesek illatát keresik. Tudniillik a félszigetnek mintegy 75%-át sűrű fenyőerdők boritják, amelyek az Itamos és a Meliton lejtőin majdnem egészen a tenger partjáig húzódnak.
A Kassandra félsziget a Halkidiki három félsziget közül az elsőn fekszik, a legnyugatabbra. A történelem tanúsága szerint ez a régió Kassandrios macedón királyról  let elnevezve az ősrégi időkben. Az egész félsziget sok ógörög és bizánci időkből származó maradvánnyal dicsekedhet. A Kassandra félsziget valamivel több, mint ötven kilometer hosszú, a szélessége pedig alig éri el a tiz kilometer. A félsziget legmagasabban fekvő részei 400 méter tengerszint feletti szinten fekszenek, mig a középső részét főként olajfaültetvények és szőlőskertek boritják.

Az Ön helye a nap alatt 

A Halkidiki félsziget nyúlványain ismert nyaralóhelyeket találunk, az elsőn Pefkohorit, Haniotit, Polihronot, a másodikon Sartit, Nikitit, Neos Marmarast, a harmadikon a hires Uranopolist. Mindezek összességükben nyugodt pihenést szavatolnak az Égei tenger napsütötte, homokos partján található strandjaikon. 

Belgrádból Halkidikire a Gea Tours-szal 

Kombi-szállitás a Belgrád – Halkidiki útvonalon, napi több indulással. A mi járművünk bármilyen belgrádi lakcimre eljön Önért.

A helyjegyfoglalás Halkidiki felé (és ellenkező irányban) a kapcsolat oldalon található telefonos elérhetőségeinken végezhető el. Napi 24 órás munkaidővel dolgozunk az év mind a 365 napján. Helyfoglalás végezhető e-mail cimen keresztül is, szintén a kapcsolat oldalon.

Viber
+ 381 65 2643 962

WhatsApp
+ 381 64 9722 449

Kneza Milosa 65
Belgrád, Szerbia

 

24 ÓRÁN ÁT NAPONTA – 365 NAPON ÉVENTE FELVEHETI A KAPCSOLATOT VELÜNK

Call Now Button